Ünneprontók ünnepe - hétvégi partyajánló

Vágólapra másolva!
Remélhetőleg mindenkinek sikerült kihevernie az elmúlt napok halászlé, töltött káposzta és bejglihegyek okozta kulináris sokkját. Ha úgy érzitek, elég volt az ünnepi jóságból, akkor íme pár hasznos helyszín, ahol önfeledten táncolva megszabadulhattok a fölösleges kilóktól. Azonban érdemes óvatosnak lenni, hiszen egy jól irányzott lendülettel újévig folyamatosan partykban tölthetjük estéinket.  
Vágólapra másolva!

Punk goes to kill disco

Szombaton egy kis elektrókarácsonyi hepajra érdemes kislattyogni a Dürer-kertbe. A házigazda szerepét az idén tavaszal debütált, a Zagar-t mozgató Zságer testvérek tánczenei projektje, a Demon Superior látja el. Nem mindennapi live actjükben saját zenéiket, és olyan híres előadók számait dolgozzák át extravagáns, közönségmozgató tánczenévé, mint Jimi Hendrix vagy Edith Piaf.

Az este egyik főszereplője a híres glasgow-i bulihuligáncsapat, a Shitdisco. A dance-punkot játszó zenekar tagjai a Glasgow School of Art növendékei, és ahogy harminc évvel ezelőtt, a művészeti iskola most is a punk ideális keltetőgépe:

A dance-punk ugyan diszkósabb, elektronikusabb ősénél, alapvetően azonban hasonlít hozzá: zajos, lendületes és kiabálnak benne. A Klaxons mellett ők a nurave zászlóvivői, ráadásul ma már a dj szettjeik is legalább olyan kaotikus őrületet váltanak ki, mint koncertjeik, nem csoda tehát, hogy a Bugged Out, Gatecrasher és Modular partyk állandó vendégeinek számítanak.

Fellép még az ezen az estén debütáló Virgács & Kovács páros is egy táncos live act-tel, majd a We Plants Are Happy Plants a világszínvonalú remixeikkel. Mindemellé a kisteremben a Tits & Clits duója a LavaLava DJ-k társaságában fog gondoskodni a remek karácsonyi hangulatról. Belépők a helyszínen 1500 forintért válthatók.

Élő dob, mega basszus

Habár péntek még szervesen a karácsony része, a kevésbé fogékonyak számára d'n'b kongresszust szerveznek az A38-ra. Az országos turné idei utolsó állomásán az élő dobbasszus koronázatlan királyai, a Brains és az Uno Y Medio lép föl, rajtuk kívül pedig a SKC, valamint a Ninja Breakzből ismert Pryus bünteti még a nagyérdeműt.

Shitdisco OK

A szentendrei basszergyáros csapatot talán már be sem kell mutatni. Már több, mint egy évtizede a pályán voltak, amikor megjelent Humanual című, átütőre sikeredett albumuk. A hol slágeres, hol rádióbarátabb zene és az erőteljes színpadi előadás meghozta számukra az országos sikert.

Az Uno Y Medio az évek során megannyi személycserén átment Másfél zenekar tagjainak oldalszeles projektje. A Másféltől eltérően itt már kifejezetten a tánczenei ambícióikat gyűjtötték egy kötegbe a srácok. Tettestárs még a sok projektben megforduló, de leginkább a Rewindról ismerős Mc Zeek is. A dobbasszus ünnepre a helyszínen 1500 forintért válthattok jegyet.

Teszik az agyukat - Brains: We play

Keményvonalasok a ligetben

A Sensor Base a harmadik születésnapját ünnepli, és ebből az alkalomból igazi világsztárokat hoznak el a Diesel Klubba. Elsőként Magyarországon fellép a Q-Dance holland nagyágyúja, dj Luna, visszatér a számos teltházas bulit összerakó német, dj Rocco. Rajtuk kívül a finn rokoni vonalból a Hardstyle Mafia duója és Kodex, a feltörekvő osztrák producer is megmutatja magát.

Dj Luna aka Richard De Mildt a világ egyik leghíresebb hardstyle producere és lemezlovasa, aki az összes nagyobb fesztiválon megfordult már a Sensation Black-től elkezdve a Qlimax-on át egészen a Defqon One-ig. Luna a stílus összes nagyobb producerével írt már közösen zenét, úgy mint Deepack, Trilok & Chiren, Dutch Master, Blutonium Boy, vagy épp Thilo, aki a júniusi Sensor Base egyik sztár fellépője volt.

Dj Luna a Mysteryland 2007-en élőben

A német dj Rocco aka SveN-R-G-t még kevesebb embernek kell bemutatni, hiszen számos alkalommal játszott Magyarországon, mindig teltház előtt. Szettjeiben és Hardbass mixsorozatán előszeretettel vegyíti a hardstyle zenéket. Sven 2001-ben robbant be a köztudatba Everybody és Drop The Bass című dalaival, amelyekkel meghódította a slágerlistákat és világszerte több millió rajongót szerzett magának. Ezen kívül számos sláger került még ki a kezei közül, mint a Generation Of Love, Street Knowledge, vagy a Fucking Beautiful.

Rocco némi Scooter utóérzéssel

Finnországból érkezik hozzánk a Hardstyle Mafia páros, amely dallamos, slágeres, de igen kemény zenéiknek köszönhetően az elmúlt 2 évben óriási népszerűségre tettek szert. A világ hardstyle rajongói ódákat zengnek a fiatal párosról. Zenéik és remixeik szintén több válogatás lemezen szerepeltek már, de írtak már zenét többek között Alphaverb-bel, aki már kétszer is zenélt a Sensor Base party-n.

A negyedik külföldi fellépő egy feltörekvő osztrák tehetség, Kodex lesz, aki nemrég a producerkedésbe is belekostolt. Sasha F-fel közös Trauma című szerzeménye az olasz Sigma kiadónál jelent meg, amelyre egy híres olasz hardstyle dj, Jimmy The Sound is csinált remixet. Kodex az osztrák hardstyle és hardcore partyk és fesztiválok rendszeres fellépője.

A nagyteremben szerephez jutnak még a Sensor Base partysorozat oszlopos tagjai Denoiser vs. Gabriel Miller, Gregor X vs. Tshwest, a megfelelő warm up-ról pedig a Total Destruction egyik atyja, Adam Bass fog majd gonsoskodni. A kisteremben ezúttal is a technoé lesz a főszerep, hiszen fellép majd a Highlander rezidense Julian, valamint Deeroy, Slave, UFI, Nils, Roland O'Slide és Christoph.

Hardstyle Mafia - Dust 2 Dust

A váltókapcsoló

Ha szombat és Trafó, akkor a Chi Recordings és a Kollektíva közös projektje, a Kill The Dj soron következő állomása. Az ünnep fényét emelni hivatott, negyedik alkalommal látogat el hozzánk Dave Taylor aka Switch. Az elmúlt két évben dj-remixer-produceri ázsiója a sztratoszféráig szökött: dolgozott Robbie Williams, M.I.A., Tricky vagy az idei év egyik felfedezettje, Santogold albumain, hetente készít egy remixet (Armand Van Helden, Basement Jaxx, Coldcut, Futureheads, Hot Cip, Simian Mobile Disco stb. stb.), viszi a Dubsided labelt (plusz Sindennel együtt a Counterfeetet), saját zenéiről nem is beszélve.

Az általa pár éve poénból kitalált fidget house hangzás mostanra önálló, világszerte burjánzó, újabb és újabb vadhajtásokat hozó zenei szubkultúrává terebélyesedett. A fidget house nagyköveteként látogat Budapestre, vendéglátói a stílus itthoni attaséi, Fine Cut Bodies, Headshotboyz és Fullstereo lesznek. Az előtérben Sikztah és Fonetik pörgeti a lemezeket. Lányok este tízig ingyen, amúgy pedig 2500 forintért juthattok be.

Dj Switch - Élő kapcsolás