Fehér szökőár Budapest partjainál - megvannak a nyertesek

Vágólapra másolva!
A globális szórakoztatóipar egyik legnagyobb könnyűzenei show-ja, az amszterdami gyökerekkel rendelkező Sensation másodszorra érkezik Budapestre. Május 16-án, szombaton tizennégy kamionnyi technika és díszlet tölti meg a Papp László Budapest Sportarénát, ahol az óceánok víz alatti világa elevenedik meg többezres közönség aktív részvételével. Fellép a hazai house-szcéna egyik legszínesebb jelensége, a Muzzaik formációja is. Nyereményjegyeket sorsolunk!
Vágólapra másolva!

Aki a fehérbe öltözött house- és trance-fanatikusok tömegének hömpölygésével azonosítja a Sensationt, annak csak részben van igaza. A party-világ talán legismertebb dresscode-ja tényleg a buli egyik pillére, de valójában csak az alapokat szolgáltatja. A rendezvény Hollandiából kirobbanva azzal sem tudta volna elérni az elektronikus zenei rendezvények dobogóját, ha a világ élvonalában tevékenykedő dj-ket és hightech hang- és fénytechnikáját utaztatja körbe a bolygón.

A tizenhét országban - köztük már Chilében és Ausztráliában is - megrendezett esemény gondosan koreografált show-műsor, amelyben a hallott és látott világ összefonódása ad ki egy egész éjjelen át ívelő komplett előadást, ennek vizuális alkotóeleme az egységes ruházatú közönség. A dj-k játékát táncosok, artisták, és mozgó díszletek kísérik, minden évben más témára épülő előadással. Ezek összhatására telnek meg stadionok és csarnokok Moszkvától Sao Paolóig.

Május 16-án az óceánok víz alatti világának forgatagát eleveníti meg a The Ocean of White-show a Budapest Sportarénában - máshol nem is férne el. Hetven munkás három nap alatt építi át a helyszínt, ahol huszonnégy telepített zátony ritmusra mozgó szökőkútja, mennyezetről leereszkedő hatméteres medúzák, kétszáz mozgó lámpa, több mint száz hangkabin és lézerrendszer örvénye kavarja a partyzók érzékeit.

A küzdőtéren hullámzó fehér tömeg fölé emelkednek a külön bejáratú lelátók, ahonnan a Deluxe-jegy tulajdonosai élvezhetik a show-t. Ehhez a belépőhöz többek között külön bejárat és ruhatár, valamint ingyenes gyümölcs- és ásványvízfogyasztás is jár, ami akár életet is menthet a hétórás pörgés közben. Nyilvánvaló, hogy nagy különbség tapasztalható a művház-diszkó kultúra és a Sensation körítése között, ezért nemcsak határainkon belül indulnak Budapest felé fehérbe bújt figurák, a Sportaréna parkolójában jócskán lesz a környező országok rendszámtábláiból is.

Forrás: [origo]