Fesztivál is lesz a Rióban - nyári előzetes

Vágólapra másolva!
Eddigi legerősebb felhozatalával indul a nyárnak Budapest legnagyobb alapterületű szabadtéri szórakozóhelye, a Rio. A már megszokott világhírű dj-k mellett idén Rio Summer Festival néven egy klubfesztivál is megrendezésre kerül a Petőfi híd budai hídfőjénél.
Vágólapra másolva!

A budapesti Riónak Európában is igen jó a híre, szívesen játszanak itt az ibizai mesterek és Magyarországon szinte egyedülálló sikerrel képes a kilencvenes évek világhírű dance csapatait felvonultatni Haddawaytől Dr. Albanig. Ebben persze a hely minőségi mutatóin kívül nagy szerepe van a szervezést és a bookingot lebonyolító csapatnak, a Famous Promotionnek is. A Rio és a Famous között tavaly kezdődő frigynek köszönhetően 2008-ban Fedde le Grand is pörgetett a Rióban, először hozták el a magyar közönségnek Funkermant - rögtön az ibizai Space klubból -, sőt Haddaway és dj Bobo fellépése is nekik köszönhető.

Izzadtságmentes fesztiválozás - Rio Summer Fest - július 27-31.

A tavalyi látogatottsági mutatók hatására idén még bátrabb tervekkel vágnak a nyárnak: július végén megrendezik az eddig nálunk több tekintetben egyedülállónak számító klubfesztiváljukat, a Rio Summer Festivalt. Az öt napon át tartó rendezvény lineupja természetesen tömve lesz sztárokkal, a válogatás közben figyeltek arra is, hogy a zenei változatosság minél több embert mozgasson meg. Fellép Roger Sanchez, a Morcheeba, ATB, Markus Schulz, Sander van Doorn, Laidback Luke, Chris Lake, Funkerman, a Muzzaik, Hamvai P.G., dj Junior és az Anima Sound System is. A változatosságba jócskán belejátszik még az első nap retropartyja B. Tóth Lászlóval, Aratóval, Cintulával Dévényi Tiborral és a Dolly Rollal.

''Tavaly nyáron éjszakánként öt-hatezer embert is megmozgattunk, így jutottunk arra a döntésre, hogy idén tágabb keretek között tesszük mindezt" - mondta Kurucz Gergely, a Famous Promotion ügyvezetője. "A klubfesztiválok külföldön már régóta futó jelenségek, nálunk mostanában érett meg a közönség és a piac ennek bevezetésére. Tömegesen jelentek meg azok, akiket nem fog meg a sátrazás, a nagy fesztiválok sárban fetrengése, de a zene miatt mégis kijárnak ezekre a rendezvényekre. A Sziget a Balaton Sounddal követi a trendet, mi Budapesten belül szeretnénk kiszolgálni azokat, akik igényes környezetben, kivetítők és koktélok társaságában is szívesen fesztiváloznának. A komfort mértékéhez képest a jegyárak igen alacsonyak, egy átlagos fesztivál-napijegy áráért ötnapnyi szórakozás jár."

A Rio közönségére valóban lehet alapozni, John Dahlback május 31-i fellépésén például a zuhogó eső ellenére is háromezren partyztak, a közönség vízállósága azon a napon egyedülálló volt az országban. A jegyek nemcsak áraikkal vonzzák a bulizókat, a fesztiválon újdonságként igénybe vehető a háromnapos bérlet, amellyel három tetszés szerinti napon szabad a bejárás. Ezt a megoldást több nagy fesztivál is átvehetné. A vip-jeggyel rendelkezők külön bejáraton közelíthetik meg a partyt, és számukra fenntartott, nyugodtabb, kevésbé zsúfolt asztaloknál élvezhetik a bulit.