Vágólapra másolva!
A Transglobal Underground és a Dreadzone sem először lép föl Budapesten, de ezúttal egymástól adják-veszik a színpadot a Gödörben, péntek este nyolctól. A koncertek után is folytatódó táncot aztán Palotai Zsolt vezényli a dj-pult mögül.
Vágólapra másolva!

A Világveleje szervezőcsapat nem vállalt túl nagy kockázatot a közös közép-európai napokat bonyolító Transglobal Underground és a Dreadzone Budapestre csábításával, akik egy csütörtöki bécsi fellépést követően koncerteznek majd a Gödörben. Az utóbbi formáció egy egész hosszú hétvégét tölt térségünkben, hiszen szombaton Ljubjanában, vasárnap pedig Zágrábban lépnek föl. Akinek volt szerencséje a két zenekar jó pár magyarországi előadásának valamelyikéhez, az legalábbis sejtheti, mire számíthat péntek este, amikor a két érdemdús formáció egymást váltja a színpadon.

Először is a TGU elektronikus alapokon nyugvó, sok zenei kultúrát megjelenítő és ötvöző, ugyanakkor táncolható zenéjére és izgalmas színpadi show-jára. A produkció úgy is jelentős zenei élménnyel kecsegtet, hogy a zenekar korábbi elbűvölő arca és hangja Natacha Atlas már nem énekel a csapatban.

Atlas kisasszony október huszonegyedikén teszi tiszteletét a Deák téri Gödörben, a The Mazeeka Ensemble társágában, "Ana Hina" című új albumát bemutatandó. A TGU viszont már pénteken játszik a régi jól ismert dallamok mellett viszonylag friss zenéket a tavaly megjelent Impossible Broadcasting című albumról.

http://www.youtube.com/v/9vLLIIoG-44&rel=0&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en&feature=player_embedded&fs=1

Hamilton Lee a Transglobalból

Ahogy a TGU, úgy a Dreadzone sem mai formáció. Ők 1992 óta játsszák világszerte dobbasszus ütemeken nyugvó, dubos hatásokat hordozó és erős gitártémákkal fűszerezett elektronikus zenéjüket. A több mint másfél évtized alatt megjelent öt szerzői albumuk, köztük az idén megjelent Little Britain című anyag innen tölthető le. Koncertjeiken rendszeresen csűrdöngölős hangulat tombol, várhatóan ezúttal sem lesz másként.

http://www.youtube.com/v/zhdEJobcHaQ&rel=0&color1=0xb1b1b1&color2=0xcfcfcf&hl=en&feature=player_embedded&fs=1

Greg Dread a vonalban

A koncertek után sem érdemes oszolni, hiszen Palotai Zsolt dj-szettjével folytatódik és fejeződik be a program, amely talán megéri a helyszínen 3990 forintért kapható jegy árát.

Party.[origo].hu