Vágólapra másolva!
Egyelőre nem kezdheti meg országos aláírás-gyűjtési akcióját a Fidelitas - aminek célja többek között, hogy újraszámoltassák a szavazatokat -, mert az Országos Választási Bizottság formai hibák miatt megtagadta az aláírásgyűjtő hívek hitelesítését. A Fidelitas bejelentette, hogy azonnal korrigálják a hibát, és újra az OVB-hez fordulnak.
Vágólapra másolva!

Egyelőre nem kezdheti meg országos aláírás-gyűjtési akcióját a Fidelitas, mert az Országos Választási Bizottság - formai hibák miatt - megtagadta az aláírásgyűjtő ívek hitelesítését. Az aláírásgyűjtó ívekről ugyanis hiányzott az aláírást kezdeményező szervezet képviselőjének aláírására szolgáló kis rovat.

A Fidesz ifjúsági szervezete azt szerette volna elérni, hogy összegyűjtsenek annyi aláírást, ami után az Országgyűlésnek kötelezően napirendre kell vennie a választási eljárásról szóló törvény módosítását, és meg kell vitatnia a 2002-es országgyűlési választások szavazatainak az újraszámolásának ügyét.

A Fidelitas azt akarja elérni, hogy az Országgyűlés úgy módosítsa a választási eljárásról szóló törvényt, hogy a szavazatokat a jelenlegi gyakorlattól eltérően ne kelljen 90 napon belül megsemmisíteni, hanem archiválják az íveket. Továbbá arra is kísérletet tesznek, hogy a - megfelelő mennyiségű aláírás hatására napirendre kerülő - törvénymódosítás révén az Országos Választási Bizottság hatásköre bővüljön: szúrópróbaszerűen ellenőrizni tudja a választások eredményének megállapítására szolgáló iratokat.

A Fidelitas az OVB határozata után azonnal bejelentette: korrigálják a hibát, és újra az OVB-hez fordulnak az ívek hitelesítéséért, majd folytatják kezdeményezésüket.

Korábban: