Medgyessy: 2006-ra hivatásos seregünk lesz

Vágólapra másolva!
Elképzelhető, hogy ahol alkalom lesz rá, ott szüneteltetik a sorozást addig is, amíg nem áll át teljesen hivatásos alakulattá a honvédség - jelentette ki Medgyessy Péter miniszterelnök a honvédelmi tárcánál tartott állománygyűlésen. 
Vágólapra másolva!

Négy év múlva professzionális hadsereggé alakulhat át a Magyar Honvédség, hogy eleget tudjon tenni a NATO-kötelezettségeknek - mondta Medgyessy Péter. Ez azt jelenti, hogy 2006-ban megszűnne a sorkatonai szolgálat, azaz a fiataloknak nem kellene bevonulniuk. A kormányfő nyugodt feltételeket és versenyképes bért ígért a katonáknak, valamint azt is kilátásba helyezte, hogy tovább javítják életkörülményeiket.

Tűzzel-vassal irtani fogom a párhuzamosságokat - mondta Juhász Ferenc honvédelmi miniszter a szervezeti változtatásokra utalva, aki bemutatta politikai államtitkárát, Ivancsik Imre képviselőt, valamint Fehér József közigazgatási államtitkárt. A vezérkarban nem lesz változás, Fodor Lajos vezérkari főnök a helyén maradhat. Ősszel tárgyaljai a kormány a nemzetbiztonsági stratégiát - mondta a minszter.