Az MSZP elnöke tagadja Lovas kémvádját

Vágólapra másolva!
Kovács László külügyminiszter, az MSZP elnöke tagadta, hogy valaha is dolgozott volna a Belügyminisztériumban, és hogy kapcsolatban állt volna bármelyik III-as csoportfőnökséggel. Mindezt Kovács azután mondta az [origo]-nak, hogy a múlt pénteken Lovas István jobboldali publicista, az MTV hírigazgatójának volt tanácsadója televíziós műsorában azzal vádolta meg: kémiskolát végzett Magyarországon.
Vágólapra másolva!

Nem fog rólam semmilyen ügynöki vagy elhárítói, esetleg kémtevékenységről szóló dokumentum napvilágra kerülni - mondta Kovács László külügyminiszter, az MSZP elnöke az [origo]-nak, azt követően, hogy a múlt héten erről szóló vádat fogalmazott meg Lovas István az ATV Sajtóklub című műsorában. Lovas egy Magyarországon életfogytiglani börtönbüntetésre ítélt volt hírszerző levelére hivatkozva azt állította, hogy Kovács kémiskolába járt a rendszerváltás előtt.

Kovács László elmondta, hogy hallott a vádról, de ő soha sem járt egy iskolába az említett Belovai István volt hírszerzővel, aki a rendszerváltás előtt a nyugati titkosszolgálatoknak dolgozott. Sem a Belügyminisztérium munkatársa nem voltam, sem a III-as csoportfőnökséggel nem álltam kapcsolatban - nyomatékosította Kovács László.

Korábban:

A népköztársaság ítélkezett, a köztársaság nem rehabilitál?

500 ezerért ad tanácsot Lovas az MTV-nek