Távozik a Raiffeisen éléről Felcsuti Péter

Vágólapra másolva!
Heinz Wiedner lesz a Raiffeisen Bank Zrt. új vezérigazgatója - közölte a pénzintézet.  Az új vezérigazgató Felcsuti Pétert váltja.
Vágólapra másolva!

Heinz Wiedner váltja Felcsuti Pétert a Raiffeisen Bank Zrt. vezérigazgatói székében - közölte csütörtökön a bank. A vezetőváltást a pénzintézet nem indokolta, a közleményből annyi derül ki, hogy a bankot több mint húsz éven át vezető Felcsuti szerződése 2010 év végén lejár.

Wiedner megbízatásához még a magyar felügyeleti hatóság és a társaság legfőbb szervének, valamint igazgatóságának határozata szükséges. A közlemény szerint Herbert Stepic, a Raiffeisen International vezérigazgatója, a Raiffeisen Bank Zrt. igazgatóságának elnöke a Raiffeisen Zentralbank és a Raiffeisen International nevében köszönetét fejezte ki Felcsuti Péternek.

Heinz Wiedner 57 éves, 2001-ben lett a Raiffeisen International ügyvezetésének tagja. Wiedner 2003-ban operációs vezérigazgató-helyettesnek történt kinevezése óta mindenekelőtt a szervezési, informatikai, bankműveleti területekért volt felelős a csoporton belül. Ezen túlmenően mint igazgatósági tag több más országbeli leánybankkal együtt a magyar leánybank felügyeletét is ellátta.

A bankszakember feladata volt többek között a romániai Raiffeisen Bank és a Banca Agricola összeolvadási projektjének felügyelete is. Heinz Wiedner 1993-ban csatlakozott a Raiffeisen Zentralbankhoz mint fizetésforgalmi osztályvezető. Ezt megelőzően 16 éven át több nemzetközi pozíciót töltött be a Citigroup-on belül. Bár Wiedner Grazban született osztrák állampolgár, édesanyja Magyaroszágról származik, 1948-ban telepedett le Ausztriában - derül ki a bank közleményéből.