Ismét meghirdették a MÁV-székházat

Vágólapra másolva!
Újra megpróbálkozik a MÁV az irodabérlése miatt fölöslegessé vált székháza eladásával. Két épületre együttesen kell ajánlatot tenni az érdeklődőknek.
Vágólapra másolva!

Idén immár harmadszor hirdeti meg eladásra a MÁV budapesti, 5900 négyzetméter területű székházát - derül ki a hétfőn közzétett hirdetményből. Az előző, júliusban zárult pályázatra nem érkezett ajánlat.

A most kiírt tenderhez ötszázmillió forint pályázati biztosítékot kell letenni. November 19-éig az Andrássy út 73-75. és az Izabella utca 51. számú ingatlanokra együttesen kell ajánlatot tenni. A két ingatlan teljes nettó alapterülete 24 138 négyzetméter.

A vételárat - korábbi tájékoztatás szerint - az infrastruktúra fejlesztésére kívánja fordítani a MÁV. 2008 tavaszán a vasúttársaság még azt tervezte, hogy a két ingatlant egy ingatlan-befektetési alapba viszi 7,5 milliárd forint értéken. A 15 milliárd forint tőkével megalapítani tervezett zárt végű ingatlanalap elindítását végül a válság miatt elhalasztották.

Az alap jegyeinek eladásából befolyó 7,5 milliárd forintot fordították volna új székház vásárlására, így azonban a MÁV a Könyves Kálmán körúton lévő Parkway irodaházat béreli.