[origo]
Nyomtatás

A Bika típusú gyermek
2003. március 5., szerda, 10:22


Természesen a Bika archetípus egy kisgyermekben sem nyilvánul meg olyan tisztán, mint ahogyan azt itt leírjuk. Hiszen a Nap jegyen kívül rengeteg olyan összetevő létezik egy horoszkópon belül, amelyek befolyásolják a gyermek karakterét. Így ezt az írást csak iránymutatónak szánjuk, a teljesség igénye nélkül.


Nyugodt, harmonikus kisbaba

A Bika kisgyermek csecsemőkorában rendkívül jól kezelhető baba. Nagyon édes kisgyerek, nyugodt, általában mosolyog. Nagy igénye van a szeretetre, és ha ezt meg is kapja, akkor nem sokat sír. Bánatának másik oka lehet még, ha éhes, de ezen kívül nem sok minden zavarja őt. Környezetét leginkább a tapintáson keresztül ismeri meg, ezért nagyon jót tesz, ha sok kontaktgyakorlatot végzünk vele, vagyis sokszor megérintjük, és hagyjuk, hogy ezt ő is megtegye velünk.

Akaratosságból nincs hiány

Forrás: --Azonban a kisgyermek kedves természete mögött óriási akaraterő rejlik, amit fel is használ, ha valami nem úgy alakul, ahogyan azt elképzeli. Azt tapasztalhatjuk, hogy vitás kérdések esetében kitartóan, határozottan próbálja elérni, amit szeretne. A jeleneteknek, amelyeket produkál, úgy vethetünk véget, ha megöleljük, megszeretgetjük, mert ezzel könnyen levehetjük a lábáról.

Kisdedkorban már nagyon erősen megmutatkozhat akaratos természete. Amikor amúgy is esedékes a dackorszak, sokszor rendez jelenetet, ha nincs kedvére valami. Nem érdemes érzelmileg bevonódnunk ezekbe a helyzetekbe, a legjobb, amit tehetünk, hogy türelemmel kezeljük őket.

Hosszú idő kell a világ megismeréséhez

Néha felmerülhet bennünk a gondolat, hogy gyermekünk talán lassabban fejlődik, mint az átlagos. Különösen a járás és a beszéd képessége alakul ki kicsit később, mint az átlagos. Ez nem jelent semmi rosszat, mindössze arról van szó, hogy kicsit több időre van szüksége a világ megismeréséhez, és óvatos természete miatt kicsit később sajátítja el ezeket a készségeket.


Ajánlat


Anita Cortesi: Gyermekhoroszkópok
Fórum


Az asztrológia igazságtartalma
Hiperaktív gyermekek


Nagyon jó üzleti érzék és szépérzék

Nagy előnyt jelent, hogy a kisgyereknek már ebben a korban is megmutatkozik vele született üzleti érzéke. Tehát, ha valamit semmiképpen nem akar megtenni, akkor kössünk vele üzletet. Ajánljunk fel neki valamit cserébe, alku formájában. A jutalmazás egyik gyermeknél sem vezet olyan nagy eredményre, mint a Bika kisgyermeknél.

Nagyon szereti a kézműves foglalkozásokat, hiszen itt kiteljesedhet szépérzéke, kétkezi beállítottsága, s személyiségének fejlődése szempontjából is nagyon jót tesz.

Nem szereti a változást

A kisgyermek talán irigyebbnek tűnik társainál, azonban ennek a hátterében az áll, hogy rendkívüli módon ragaszkodik játékaihoz, és traumaként éli meg, ha azokon osztoznia kell. Ha költözködünk, vagy rosszabb esetben válóper van folyamatban, akkor nagyon sokat kell törődnünk gyermekünkkel, mert őt mindenféle változás nagyon feldúlja. Tehát az új lakókörnyezet, vagy az egyik szülő elvesztése nagyon megviselheti, és sokkal jobban, mint más gyermekeket. Vonatkozik ez minden nagyobb változásra, s ilyenkor mindig körültekintően kell eljárnunk.

Szeretnél többet tudni a gyermeked horoszkópjáról? Nem csak általános tanácsokat szeretnél, hanem kifejezetten a saját gyermekedre vonatkozó tanácsokat? Az alábbi oldalon megtalálod, mit tartalmaz a rendelésre készített horoszkóp.Nem lustálkodik, csak lassabb az élettempója

Forrás: --Az iskoláskorú gyermek talán kicsit lassabban tanul, mint egyik-másik társa, viszont amit egyszer megtanult, azt tartósan megjegyzi, és bármikor használni tudja. Kamaszként általában nagyon hiú, és meglehet, hogy sokat kell költenünk krémekre, parfümökre. Még akkor is sok kozmetikumot kell vásárolnunk, ha fiú a gyermekünk, ugyanis ők is nagyon kényesek a megjelenésükre. Bosszanthat minket, hogy szerintünk gyermekünk sokat lustálkodik. Ez a lustálkodás időt ad neki ahhoz, hogy személyisége megérjen, és ha normális keretek között műveli, ne korlátozzuk, és szidjuk miatta.

Kunsay Melinda


(HarmoNet)