[origo]
Nyomtatás

Bejutott a BEK-be a magyar korfballbajnok
2006. október 10., kedd, 16:20


Újra komoly sikert könyvelhet el a hazai korfballélet, hiszen a selejtezők után Európa legjobb nyolc csapata közé jutott a magyar bajnok.


A csehországi Trebonban rendezték meg a 2007-es Bajnokcsapatok Európa Kupájának kelet-európai selejtezőit. A magyar bajnok Szentendrének a szlovák Prievidza, a lengyel Warszawa és a cseh Ceske Budejovice csapataival kellett megküzdenie a kvalifikációért. A csoport toronymagas esélyesei a házigazda csehek voltak, a végeredmény azonban szerencsére mást mutatott.

Szentendre - AWF Warszawa (lengyel) 18-17

A mieink a Varsó ellen játszották első mérkőzésüket. Az első félidőben fegyelmezett játékkal stabil előnyre tettek szert, ám ez a végére elfogyott, sőt a lengyel bajnok átvette a vezetést is. Másfél perccel a vége előtt 17-15-re vezettek, ám ekkor Borz Péter két gyors góllal döntetlenre hozta az állást. Következett a hosszabbítás, amelyben az aranygólt szintén Borz Péter szerezte meg, ezzel 18-17-re nyert a csapat.

Szentendre - KCC Sokol Ceske Budejovice (cseh) 15-12

A második akadályt a csehek jelentették, ám kisebbet, mint amire számítani lehetett. A Szentendre álomrajtot vett, 4-1-el állva hagyva a sokszoros cseh bajnokot. A szünetre megszerzett előnyt a végjátékig sikerült tartani, így rendkívül koncentrált játékkal és kiváló védekezéssel 15-12-re győztek a mieink. A játékosok közül ki kell emelni az addig az utánpótlásban játszó Laczkó Bálintot, aki öt góljával a mezőny legeredményesebb játékosa lett.

Szentendre - SKK Prievidza (szlovák) 12-9

Két győzelmével a Szentendre az első nap végén már továbbjutott, ám az utolsó mérkőzést is nagyon komolyan vették, aminek meg is lett az eredménye: 12-9-re hozta a csapat a mérkőzést, bebiztosítva ezzel a tornagyőzelmet és a helyet Európa legjobb nyolc klubcsapata között.

Eredmények:

Ceske Budejovice -  SKK Prievidza  17 - 13
Szentendre -   AWF Warszawa  18 - 17
AWF Warszawa -  SKK Prievidza  14 - 13
Ceske Budejovice -  Szentendre   12 - 15
Szentendre -   SKK Prievidza  12 - 9
Ceske Budejovice -  AWF Warszawa  22 - 15

A jegyzőkönyvek elérhetőek a Nemzetközi Korfball Szövetség honlapján.

Horváth Viktor vezetőedző, aki játékosként is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, a csapat teljesítményét értékelve elsősorban a csapategységet és a küzdeni akarást emelte ki. A magyar bajnokságot megnyerő csapat alapemberei mellett komoly dicséretet kaptak az utánpótláskorú játékosok is, akik maximálisan felnőttek a feladathoz.

A keleti selejtezőcsoportból a magyarok mellett a csoportban második csehek jutottak tovább, a nyugati csoportból pedig az angol és a portugál bajnok. Rajtuk kívül a holland, a belga, a német és az orosz bajnokkal kell a mieinknek megküzdeniük a BEK-döntőn. A kétnapos tornát január elején rendezik Belgiumban, ahová várhatóan népes szurkolótábor is elkíséri majd a csapatot.


[origo]