[origo]
Nyomtatás

A panaszbizottság elítélte Friderikuszt
2003. május 19., hétfő, 18:22


Az Országos Rádió és Televízió Testület panaszbizottsága szerint A szólás szabadsága első részében Friderikusz Sándor többször megsértette a kiegyensúlyozott tájékoztatás alapelvét.



Forrás: ORIGO


Friderikusz Sándor

Az ORTT panaszbizottságának véleménye szerint az MTV 2003. április 20-án sugárzott Friderikusz - a szólás szabadsága című műsorában Friderikusz Sándor műsorvezetőnek az EU-csatlakozási szerződés athéni aláírási ceremóniájának eseményeiről készített helyszíni riportja több szempontból is kiegyensúlyozatlan volt. A megszólaltatott riportalanyok nem reprezentálták megfelelő módon a hivatalos magyar delegáció és ezáltal az aktuális magyar politikai közélet valós összetételét, mivel túlsúlyban voltak a jelenlegi kormánypárti politikusokkal elkészített interjúk.

 

Ezenkívül nem tekinthetők teljes mértékben tárgyilagosnak az Orbán Viktor volt miniszterelnökkel készített interjú, illetve a rá vonatkozó műsorvezetői megjegyzések sem, mert ezek adósok maradtak a volt miniszterelnök párhuzamos hivatalos athéni programjának megemlítésével, és kizárólag a magyar delegáció programjairól való távolmaradásról szóltak.

 

Friderikusz Sándor korábban maga is azt nyilatkozta, hogy elégedetlen a műsor első részével.


[origo]