Mogyoróval rakott padlizsán

0923mogyorospadlizsan
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc
Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc, bruttó másfél óra

Alapanyagok:

  • 1 nagy padlizsán félcentis szeletekre vágva
  • 1/2 l besamel
  • 15 dkg törökmogyoró durvára törve
  • 2 gerezd fokhagyma finomra vágva
  • szerecsendió
  • fahéj

A sózott, 10 percig pihentetett, majd kinyomkodott padlizsánszeleteket 150 fokos sütőben a rácson aranybarnára sütöm. Egy tepsibe rétegezem, fűszerezem, megszórom a hagymával, mogyoróval, leöntöm a besamellel. 150 fokos sütőben 45 percig sütöm.