Szalagos fánk

szalagos fánk
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc
Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 40 perc, bruttó 2 és fél óra

Alapanyagok:

  • fél kg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 1 tojás
  • 30 gramm élesztő
  • 2 dl tej
  • 50 gramm vaj
  • 50 gramm cukor
  • egy csipet só
  • 2 evőkanál rum
  • 1 liter olaj
  • porcukor
  • lekvár

A szobahőmérsékletű alapanyagokból kelt tésztát dagasztok. Hagyom a kétszeresére kelni, majd óvatosan ujjnyi vastagságúra nyújtom. Fánkszaggatóval vagy pohárral kiszaggatom, és letakarva további fél órán át kelesztem. A fánkok közepére mutatóujjal kis mélyedést nyomok. A felforrósított olajban hármasával-négyesével előbb lefedve, majd fordítás után fedő nélkül 1-1 perc alatt kisütöm a fánkokat.