Megvan az ország hét természeti csodája

Vágólapra másolva!
Véget ért Csillagtúra játékunk első felvonása, amelyben arra kerestük a választ, hogy olvasóink szerint melyek Magyarország legszebb természeti látnivalói. Az első helyen meggyőző fölénnyel, a szavazatok 28,1 százalékával a Megyer-hegyi tengerszem végzett.
Vágólapra másolva!

Magyarország hét természeti csodáját kerestük Csillagtúra nevű játékunkban, amelyben olvasóink is jelölhettek olyan természeti látnivalókat, képződményeket, amelyeket valamilyen okból különlegesnek tartanak.

A játék döntőjében tizennégy helyszín szerepelt, ezek közül hét a szerkesztőségünk által javasolt helyek közül került ki az olvasók szavazatai alapján, hetet pedig olvasóink jelöltek. A helyszínek között magától értetődő, jól ismert látnivalók is voltak, mint például a Hévízi-tó, vagy a Dunakanyar, ugyanakkor néhány teljesen ismeretlen helyszín is bekerült a döntőbe, amelyek meglepetést jelentettek.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
A nyertes Megyer-hegyi tengerszem (a képre kattintva megnézheti a többi győztest is)

A természeti helyszínek meghatározásánál nem voltunk szigorúak, elfogadtunk olyan jelölést is, amelyek eredetileg emberkéz munkájaként jöttek létre, de már a táj szervez részévé váltak. Ilyenek a Hámori-tó Lillafüreden és a végső győztes, a Megyer-hegyi tengerszem is. Utóbbi egy kőbánya helyén jött létre.

Olvasóink szavazatai alapján tehát Magyarország hét természeti csodája a következő hét helyszín lett:

Csillagtúra játékunk következő részében az ország általunk és olvasóink által legszebbnek vélt épített emlékeit mutatjuk be. Ez lehet bármi, ember által tervezett és épített épület, vár, templom, híd vagy akár egy alagút, vasúti viadukt, vagy autópályahíd is. Arra kérjük olvasóinkat, hogy jelöltjeiket küldjék el az [email protected] címre és lehetőség szerint csatoljanak fényképet is a levélhez. A játék február második felében indul.