[origo]
Nyomtatás

Ecsődi László (1950, Adony) - MSZP
2002. február 26., kedd, 14:47


A képviselő 1994 óta Gárdony képviselője a parlamentben, a honvédelmi és az önkormányzati bizottságok tagja, valamint részt vesz több albizottság munkájában is. Indítványai nagy részét választókörzete és a tágabb régió érdekében nyújtotta be.


Felszólalásaiban szorgalmazta, hogy épüljön új híd a Dunán, valamint többször megszólalt a "halálutak" ügyében is. Javasolta, hogy a 6-os számú főutat minél előbb fejlesszék európai szintű tranzit útvonallá, majd pedig javaslatot tett az M0-s autóút veszélyességének csökkentésére. Ecsődi kérdéseivel a hulladékgazdálkodásról lefolytatott vitában kritizálta a kormány tervezetét. A törvénytervezet szerinte nem eléggé átgondolt, a hulladékkezelés minden problémáját az önkormányzatokra hárítja, miközben megfelelő anyagi forrásokat nem biztosít az elvégzendő feladatokra. Ez az eljárás főleg a kistelepüléseknek nagyon hátrányos, mert szerinte anyagi és infrastrukturális erejüket maghaladó mértékben kell eleget tenniük a törvény kötelezettségeinek. Ecsődi kárhoztatta a hulladékgazdálkodás piaci alapokra helyezését is, mivel ez a szolgáltatás folyamatosságát és megbízhatóságát veszélyezteti. Az önkormányzati célzott támogatások vitájában a képviselő egyetlen pozitívumnak azt találta, hogy a törvényjavaslat egyáltalán megszületett, így lehet vitázni a beruházásokról.

Ecsődi 1976-89 között az MSZMP tagja volt. 1985-90-ben tanácstag volt, 1990 óta pedig Adony önkormányzati képviselője.

Ecsődi lobbizott választókörzete jobb közlekedéséért is: A körzetemhez tartozó Zichyújfalu lakossága és önkormányzata panasszal fordultak hozzám a Pusztaszabolcs-Székesfehérvár vonalon közlekedő vonatok ügyében. Zichyújfaluból sokan járnak Székesfehérvárra dolgozni, iskolába. A vonatok a be nem tartott menetrend miatt jelentős késésekkel érkeznek a megyeszékhelyre. Az utazók nem érik el a helyi autóbuszokat, leginkább a város széli ipari zónákban lévő gyárakba igyekvő dolgozók késnek el rendszeresen a munkából. Ez több esetben a munkahelyükbe került. A késés mellett gondot okoz az is, hogy az egy-két vagonnal közlekedő vonaton az ülőhelyek száma is kevés.

Ajánlat:

További képviselők Fejér megyéből


[origo]