Ingyenes letöltés, cd minőségben?

Vágólapra másolva!
A Bense Sanyi basszusgitáros balesete miatt lefújt októberi lemezbemutató bulit január 18-án a Wigwamban tartotta Mátyás Attila, s ugyanezen a napon jelent meg a Mélyen című album is. A 10 dalt tartalmazó korong anyaga szabadon letölthető az énekes/ gitáros weboldaláról, méghozzá valódi CD minőségben. Az alábbi rövid CD-ajánló beszélgetést a budapesti lemezbemutató koncert előtt készítettük.
Vágólapra másolva!

Az előző szólólemezed majdnem öt éve jelent meg. Miért tartott ilyen sokáig a Mélyen elkészítése?
Mátyás Attila
: Csak akkor készítek lemezt, mikor érzem, hogy felgyülemlik bennem a zenei és gondolati mondanivaló. Persze kellett valami "szikra" is, ami aztán beindított. Ez volt az új zenekar, az új zenésztársak. A velük való zenélés adta a kezdő lökést másfél évvel ezelőtt.

Mit takar a Mélyen cím?
Mátyás Attila:
Azokat a gondolatokat, érzéseket, amelyek ott vannak bennem, a lelkem mélyén. Azt is jelenti, hogy nem egy felszínes dologról van szó, hanem olyan zenéről, amiben alá lehet merülni, amiben ott van a lényeg ...mélyen. Másrészt, az elmúlt évek során valóban voltam olyan nehéz helyzetekben is - mélyen - amelyek inspiráltak a lemez elkészítésében.

Milyennek szántad a dalokat? Dark mint az F.O. System, vagy rocker, mint a Sex Action? Esetleg "elvont", mint az Agnus Dei?
Mátyás Attila:
Nem gondolkodtam stílusokon, egyszerűen a pillanatnyi hangulatomat tükrözték a megszülető új dalok. Persze az is számított, hogy az új csapattal sokkal erőteljesebb a megszólalás, így az előző, meditatívabb lemezhez képest a "MÉLYEN" egy lendületesebb, markánsabb anyag lett. És természetesen - mivel a múltat úgysem tudom megtagadni - a dalokban azért érezni lehet régebbi munkáim nyomait is.

Nem súlyos anyagi veszteség ingyen közzétenni a lemezt CD minőségben?
Mátyás Attila:
Amúgy sem túl kifizetődő manapság a lemezkiadás, s a - többnyire illegális - internetes letöltések miatt a kiadók nem igen akarnak már befektetni. Ezért aztán úgy döntöttünk, hogy akkor minél több emberhez juttassuk el a lemezt - ingyen és legálisan - a legjobb minőségben.

Elég elfoglalt vagy a sok zenekar és a stúdiód miatt: mennyi időd jut majd a szóló produkcióra?
Mátyás Attila:
Most elsősorban a saját zenekarommal (Mátyás Attila Band) és az új lemezzel foglalkozom. Mivel a Sex Action és az F.O. System is elég ritkán lép fel, ezért marad időnk a fesztiválokra és a vidéki koncertekre is - arra, hogy sokan megismerjék a mostani csapatot és az új albumot.

Az első két nap alatt több, mint 1000 érdeklődő töltötte le és hallgatta meg a teljes albumot. Élőben Veszprémben, Körmenden, Szolnokon bukkan fel az év elején a Mátyás Attila Band, Budapesten pedig a The Mission vendégeként lépnek színpadra február 18-án, az A38 hajón.

Az első klip az új lemezről: Túl közel

Január 29-én, kedden 13.00 és 14.00 között Matyi az Origo chat vendége lesz. Kérdezd te is élöben!

Forrás: Losonczy Judit

Reverb Productions