Legyél önkéntes segítő a Bátor Táborban!

Vágólapra másolva!
A Bátor Tábor Alapítvány hét éve szervez beteg gyerekek számára nyári és őszi táborokat, ahol mozgalmas programok segítik a kikapcsolódást és a gyógyulást. A mozgalom sikeréhez önkéntesként most te is hozzájárulhatsz: jelentkezz segítőnek a Bátor Tábor nyári táborába!
Vágólapra másolva!

Számos súlyos betegséggel küzdő gyerek van, aki bent fekszik a kórházi ágyon, pedig sokszor többet segítene a mosoly és a nevetés. A test gyógyulásához elengedhetetlen a vidámság, ami erőt ad a legsebezhetőbb korosztályban lévő gyerekek számára a betegség leküzdéséhez. Ehhez élményekre, kikapcsolódásra van szükség: a Bátor Tábor azért jött létre, hogy nyaranta biztosítsa a betegeknek azt, amit a kórházban nem kaphatnak meg.

Az élményterápiás táborokban a 2001-es fennállás óta eddig több mint 1500 daganatos, cukorbeteg, illetve krónikus ízületi gyulladásban szenvedő gyerek vehetett részt ingyen. A tábor idén már a nyolcadik nyarának vág neki, minden eddiginél merészebb tervekkel.

A hatvani táborhelyen saját lovarda, csónakázótó, nagy erdő szórakoztatja a gyerekeket. Hamarosan még izgalmasabb élményekkel bővül a paletta: kiegészül az ország legkorszerűbb magaskötélpályájával is, ahol a gyerekek - persze kellő biztonság mellett - tíz méter magasságban tehetik próbára ügyességüket.

A nyolcnapos tábor során a gyerekekre evezés, íjászat, lovaglás, színjátszás, kézművesség, fotózás és más programok várnak. Az itt szerzett sikerek, élmények mind hozzájárulnak ahhoz, hogy visszakapják életkedvüket és önbecsülésüket - így már fel tudják venni a kesztyűt a kínzó betegségek ellen.

A Bátor Tábor önkéntesei gondoskodnak a háttérmunkákról, kezdve a programok lebonyolításától a vásárláson át egészen a tábori postaszolgálatig mindenből kiveszik a részüket. Nem hátrány, ha a segítők rendelkeznek előképzettséggel, de nem kell megijedni, az alapítvány minden kezdőt felkészít a feladatokra. Számos önkéntes orvos és nővér vigyáz a tábor lakóira - hiszen szükség van a megfelelő szakmai biztonságra.

Forrás: [origo]

Az elmúlt években a Bátor Tábor mintegy 1300 segítő dolgozott együtt; ezzel hazánk legnagyobb önkéntes szervezetének tekinthető. Az idei nyáron közel 400 önkéntes segítségére van szükség a programok megvalósításához.

Akiben feltámadt a tettvágy, március 16-áig jelentkezhet önkéntesnek az alapítvány honlapján. Megtanítani valakit evezni, íjászni, horgászni már önmagában is élményszámba megy, ráadásul most segíthetünk is.