Világzenei fesztivál a gyerekekért

Vágólapra másolva!
Ismét rendhagyó világzenei fesztivált szervez az Afroaid Egyesület: a Balkan Fanatik, a Makám, a Karaván Família és a Vujisics koncertje most jótékony ügyet szolgál. Indiai tánc- és capoeira-bemutató, dobolás, videovetítés és fotókiállítás szombaton a Gödörben - mindez a fejlődő országok gyerekeinek segítéséért.
Vágólapra másolva!

Ismét különleges recept alapján sütöttek ki valamit az AfroAid Magyarország szervezői. Vettek egy lábost, amiből már sok minden ínyencséget kóstolhattunk, a Gödör Klubot. Beleszórtak egy csipet Afrikát, egy csipet Indiát, és egy csipet Brazíliát. Megkeverték, és azt látták, szükség van még egy kis keverésre, hogy az eddig különálló összetevők és ízek összeérjenek, és egymással jobban harmonizáljanak. Így született meg - immár negyedszerre - az AfroAid Világzenei Fesztivál.

Az egyestés világzenei minifesztiválon egy csomó nagyszerű zenekar lép fel (például a Vujicsics Együttes, Balkán Fanatik, a Makám, a Karaván Família, a Navrang vagy a Said Tachiti Trio), és ha ez még nem lenne elég, táncbemutatók, kézműves foglalkozások és más egyéb közönségcsalogató programok követik egymást. Ez a rendezvénynek azonban csupán a mézesmadzag része. Az AfroAid nem csak világzenei parádé, még csak nem is puszta tiszteletadás a különböző kultúrák előtt, hanem egy este, amely közelebb hozza a több tízezer kilométerre lévő, idegennek gondolt országok lakóit, hogy így tudatosítsa a problémákat, és felelősségvállalásra bírja az embereket.

A filmvetítéseken és beszélgetéseken keresztül az egyes országok oktatási, egészségügyi és gazdasági helyzetével ismerkedhetünk meg. A beszélgetésekre a téma szakértőit és azokat hívták meg, akik önkéntesként dolgoztak már ezekben az országokban. Szó lesz még a jövő évi, világ körüli békemenetről - és mivel az intolerancia, a kultúrák nehézkes együttélésének problémája minket is érint - a magyarországi kisebbségekről is. Hallhatunk még a libériai táv-örökbefogadási programról, amelyet ehhez kapcsolódó filmekkel mutatnak be az érdeklődőknek.

Afroaid Világzenei Fesztivál - Gödör Klub (V. Erzsébet tér), 2008. november 22. 18.00-04.00