Nem ám marionettbábu

Vágólapra másolva!
Pink visszatérő vendég Budapesten: lépett fel nálunk Kapcsolat-koncerten, majd a Szigeten is megmutatta, hogy milyen egy igazi belevaló csaj bulis koncertje. Időközben rockos és popos lemezeket egyaránt készített, tavalyi válása után a Funhouse című új albumával pedig ismét megmutatta, hogy milyen tökös csajszi is ő, nem ám marionettbábu. Most pedig ismét megnézhetjük magunknak, március 24-én a Papp László Budapest Sportarénában ad koncertet.
Vágólapra másolva!

Alecia Beth Moore már 14 évesen saját dalokat írt, majd hiphoppos lett, és egy csajtrióban is énekelt. Jól fel is figyeltek rá, így első lemeze pedig már 2000-ben megjelenhetett, akkor mindössze 21 éves volt és már Pinknek hívták. Annak rendje és módja szerint bele is próbálták gyömöszölni az akkoriban rendkívül népszerű r&b csajszi skatulyájába, és minden idegszálával arra törekedett, hogy bebizonyítsa: igenis több van benne, mint a futószalagon gyártott tinisztárokban, és ennek megfelelően második lemeze jelentős fejlődést mutat az előzőhöz képest.

Mindebben segített neki Linda Perry is, a 4 Non Blondes volt frontasszonya, aki második, M!ssundaztood című lemezének volt a producere, és nem mellesleg jó pár sikerdalnak is a társszerzője. Az előző lemez r&b-be mártogatott popja már a múlté volt, helyette egy elektropopot, rockot, hiphopot és jó sok iróniát keverő lemezt hallhatunk. Pink ezt követő két lemezén is (Try This, I'm Not Dead) lényegében arra törekedett, hogy olyan popelőadó váljon belőle, aki bármikor kész fityiszt mutatni bárkinek, és akit nem lehet csak úgy marionettbábuként rángatni.

Pink magánélete időközben a bulvárlapok témája lett, hiszen tavaly év elején elvált férjétől, a motocross versenyző Carey Harttól. Az ezt követően, 2008 őszén megjelent ötödik lemeze jóval személyesebbre is sikeredett, ugyanakkor azt is be próbálta bizonyítani vele az énekesnő, hogy őt bizony keményebb fából faragták annál, hogy egy ilyen apróság bármiben megakadályozza. Az album címe Funhouse, a turné pedig Budapestre is ellátogat, kedden, a Papp László Budapest Sportarénába.

Pink-koncert - Papp László Budapest Sportaréna (XIV., Stefánia út 2.), 2009. március 24. 19.30, Jegyár: 8900 - 15000 Ft