Concerto Budapest néven működik tovább a Magyar Telekom zenekar

Vágólapra másolva!
A százkét éve alapított Postás, 1992-től Matáv, majd 2005-től Magyar Telekom Szimfononikus Zenekar 2009 decemberében ismét nevet vált, és ezután Concerto Budapest néven folytatja működését. A döntés hátterében a zenekar két éve megkezdődött átalakulása áll, amit a fenntartó Magyar Telekom Nyrt. azzal szeretne támogatni, hogy lemondott a kötelező névhasználatról. A változást a zenekar december 7-én nagyszabású koncerttel ünnepli meg, amely fellép Kocsis Zoltán zongoraművész és Snétberger Ferenc gitárművész is.
Vágólapra másolva!

Újabb változáshoz érkezett történetében a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar, amely százkét éve még Postás zenekarként kezdte meg pályafutását. A zenekart 1992 óta fenntartó Magyar Telekom Nyrt. továbbra is támogatja a zenekart, a pénzbeli támogatáson túl a cég többek között azzal segíti az együttest, hogy lemondott a kötelező névhasználatról, ezzel új lehetőséget biztosítva a zenekar számára az érvényesüléshez.

Ezért amikor december 7-től új névvel találkoznak a koncertlátogatók a programmagazinokban, ne lepődjenek meg. Az új név - Concerto Budapest - nem egy új együttest, hanem a százkét éves múltra visszatekintő Magyar Telekom Szimfonikus Zenekart takarja.

A Concerto Budapest "nulladik" születésnapját nagyszabású koncerttel ünnepli meg december7-én, hétfőn, a Művészetek Palotájában.

A névváltó gálakoncertre népszerű és virtuóz programot állított össze a zeneigazgató Keller András. Brahms Magyar Táncai-t Liszt, Haydn és Bartók egy-egy versenyműve, azaz concertoja követi. A szólisták Kocsis Zoltán zongoraművész, a Nemzeti Filharmonikusok vezetője, és Velenczei Tamás, a Berlini Filharmonikusok első trombitása. Az est további különlegessége Snétberger Ferenc gitárra és vonószenekarra írott darabja, a szerző közreműködésével.