"Unalmas, de jól fogtok kinézni!" - Katy Perry Budapesten forgat

Vágólapra másolva!
Magyarországon forgat Katy Perry énekesnő, és a klipben 29 magyar fiatal is részt vesz. A kiválasztást megelőző beugró egy saját klip volt, amelyben azt bizonyítaniuk az indulóknak, hogy van bennük valami plusz - a kampányban ezt szikrának nevezik -, amivel kiérdemlik a forgatást, a Gellért szállót és a pénteki budapesti koncertet. A forgatás előtti főpróbán jártunk a Széchényi Könyvtár előtt - ahol Katy Perry megjelent.
Vágólapra másolva!

Ugrálós-tapsolós koreográfiát próbáltak magyar és külföldi tinédzserek szerda délután hat körül az Országos Széchényi Könyvtár előtti téren. A kétszázötven kiválasztott tinédzser nyolc országból érkezett - a Deutsche Telekom kampányának keretében - azért, hogy részt vegyen Katy Perry Firework című klipjének forgatásán. (A klip várhatóan október közepére, végére lesz kész; az album augusztus 30-án jelent meg Teenage Dream címmel, kritikája erre olvasható). Az énekesnőt a biztonsági erők hímestojásként védték.

Katy Perry belépője kidolgozott: a rajongók éppen a könyvtárnak hátat mutatva próbálták a tömegjelenetek egyikét, amikor a sztár egyszercsak beleszólt a mikrofonba, hogy "Forduljatok meg!", a tömeg engedelmeskedett és ahelyett, hogy lerohanta volna az énekesnőt, kővé merevedett. A tinédzserek szeme kikerekedett, szájukhoz kaptak, sikítottak, és egy másodperc múlva óriási üdvrivalgásban törtek ki. Még ekkor sem rohantak oda hozzá, hanem a helyükön maradtak, mozgolódás csak akkor támadt, amikor az énekesnő lepacsizott az első sorral, illetve azokkal, akik merészen elhagyták a helyüket.

Közben kedves dolgokat mondott, mint: "elképesztő három napunk lesz együtt" - sikítás, "milyen színesek vagytok" - sikítás, "mutassátok meg milyen tehetségesek vagytok" - nagy sikítás. Majd megfogalmazta a filmforgatások alaptételét: "It's boring but you will look good!" (Unalmas, de jól fogtok kinézni!).

A mackónadrágos srác: a szerencse fia

Minden bizonnyal emlékezetes pillanat lett a kedd 18.22 perc annak a szolid, szemüveges, tizenöt év körüli, zöld-fehér mackónadrágos fiúnak, akit - egyedüliként a tömegben - az énekesnő meg is ölelt, illetve megfogta a kezét. Az eset után a fiú hosszasan meredt saját tenyerére és vigyorogva mutogatta a körülötte állóknak. Bármivel is indult az eseményre beugróként szolgáló videoklip-beküldős pályázaton, ezután biztosan élete legjobb döntésének fogja tartani.

Forrás: MTI/Kallos Bea
Katy Perry Budapesten

Perry a könyvtár lépcsőjén állva mosolyogva meghallgatta a készülő klipben felhangzó önmagát, közben mosolygott, dudorászott, tolta a ritmust; fényképezkedett a tömeggel (sikítás), majd megjelenése után 20-25 perccel egy "see you later, guys" kíséretében úgy elnyerte a könyvtár, mint bölcsészek százát a vizsgaidőszakban.

A lelkipásztorszülők második gyerekeként született Perry amúgy visszafogott feketében volt, testét hosszú, pufis tollkabát fedte, lábán fekete, magassarkú cipő, sminkje visszafogott, hajában egy lila tincs utalt vadabb hangulatokra is.

Forrás: MTI/Kallos Bea
A könytár előtti teret lezárták, a stábon és a tinédzsereken kívül csak néhány paparazzi jutott be

A magyar fiatalok közül két szerencséssel beszéltünk, akinek sikerült lepacsiznia az énekesnővel. Monhor Viktória nem az első sorban állt, de odarohant: "Biztos vagyok benne, hogy mindenkinek az volt a legnagyobb pillanat, amikor kijött a könyvtárból. Tudtuk, hogy valamikor majd fogunk vele találkozni, de azt nem tudtuk, mikor. Nagy meglepetés volt!" - mondta, hozzátéve, hogy az énekesnő megígérte, hogy valamelyik későbbi forgatási napon mindenkivel kezet fog majd.

A tizenkilenc éves Nagy Richárd is rokonszenvesnek írta le az énekesnőt. "Elég közvetlen csaj, élőben jobban néz ki és szimpatikusabb is" - mondta az amúgy tereptárgyak átugrásával foglalkozó, kaszkadőrnek készülő fiú. A forgatás főpróbáját unalmasnak írta le, de méltányolta, hogy a valamivel több mint nyolc órás próbára vittek hősugárzót és büfé is volt. A rajongókat a Gellértben szállásolják el, mint mondta, ez a miliő kárpótolta az órákon át tartó fagyoskodásért. A fiatalok egyébként délután négytől hajnali egyig gyakoroltak a forgatásra, amely - több helyszínen - valószínűleg a pénteken esedékes koncertig elnyúlik majd. A magyarokat a személyes találkozás mellett az töltötte el legnagyobb örömmel, hogy a pénteki koncertre kaptak egy-egy ingyenjegyet.

Forrás: Deutsche Telekom
A szerencsés 250 (a harmadik sorban középtájt a zöld-fehér melegítős, szerencsés fiú, mögötte Katy Perry feketében) Klikkeljen a nagyobb fotóért!

Az [origo]-t kiadó Origo Zrt. a Magyar Telekom Csoport tagja.