Vágólapra másolva!

Jordan és Pippen a Bullsban



Az NBC kosártudósa, Doug Collins azt mondja: a Chicago Bulls egységének kulcsa Scottie Pippen. Ugynakkor Michael Jordan is maradni fog - legalábbis az NBA-elemző szerint.

Collins szerint MJ úgy gondolkodik majd, amikor dönt arról, vállal-e még egy évet az NBA taposómalmában, hogy ez az idei, csonka szezon nem lesz számára annyira megerőltető, mint a szokásos, 82 meccsből álló alapszakaszok. 45-50 mérkőzéssel a háta mögött friss tud maradni a rájátszásra.

"Nem ez lesz azonban a döntő szempont" - folytatta Collins, aki három éve jó barátjának tudhatja Jordant. - "Michael számára sokkal fontosabb az, hogy hogyan áll majd föl a Bulls. Csak akkor fog visszatérni, ha látja, a csapatnak reális esélye van a bajnoki cím újbóli megszerzésére."

És a csapategység megteremtéséhez Pippenre lesz szükségük - állította az elemző, azzal támasztva alá elméletét, hogy a Bulls vezetői nyilván pontosan látják, milyen nagyszerű együttesek formálódtak az utóbbi években. Példaként Collins a Utah Jazz, az LA Lakers, a New York Knicks, az Indiana Pacers és a Miami Heat gárdáját hozta fel, aki ráadásul már egy ideje együtt is gyakorolnak, számítván arra, hogy mégiscsak lesz idén bajnokság.

Collins szerint, ha a Bulls képes "csapatot" alkotni, megnyerheti a hetedik kiírást is (és ebből négyet egyhuzamban…). "És a győzelmük kulcsa Scottie Pippen" - jelentette ki Collins, - "ugyanis nem hiszem, hogy Michael vállalná a megmérettetést a jobbkeze nélkül."


Ajánló: