Vágólapra másolva!

Átigazolási körkép a csonka szezon előtt



Nem mehet senki biztosra. Nem lehet tudni semmi biztosat. Az NBA egy felbolydult méhkasra emlékeztet. A játékosok mintegy fele szabadügynök, aki oda igazol, ahol a legtöbbet fizetnek. A sztár most Antonio McDyess.

Antonio McDyess

29 csapat mintegy 200 játékosért fog versengeni az elkövetkező két hétben. Mondhatjuk mindezt jövő időben, hiszen eddig nagyjából két igazolás biztos: Steve Kerré a Spurshöz és Derrick Colemané a Charlotte Hornetshez. Az eddig Chicagóban irányító Kerr hároméves szerződést kötött San Antonióban, melynek összegét nem hozták nyilvánosságra, a Hornets pedig évi hatmillió dolláros szerződést kínál a Philadelphia 76ers csapatánál idén szabadügynök státusú játékossá vált Colemannek, akit 1991-ben az év újoncának választottak, és pályafutása során 19,2 pontos és 10,4-es lepattanóátlagot jegyezhet. A középjátékos az amerikai újságok értesülései szerint kedden írja alá a szerződést a Hornetshez.

Az átigazolási körmenet nagyjából egy időben zajlik az edzőtáborokkal. "Ez már nem számolgatás, ez zűrzavar" - véleményezte a dolgot az NBA egyik elöljárója. Képzeljük csak el. Mondjuk Damon Stoudamire, egyike a legnagyobb tehetségeknek, aki annyira unta már a lockoutot, hogy el akart menni Európába, elkezdi a felkészülést a Portland TrailBlazersszel, majd a tábor felénél átköltözik Houstonba, a Rocketshez. Előfordulhat, ugyanis a verhetetlen Bikák szerteszaladtával az öregecske Rakéták szeretnének bajnokok lenni. Na és a Suns, Phoenix szép sivatagában. És a Lakers LA-ben. És még sokan mások. És ők mind igazolnának. A címvédőnek közben négyfős a kerete. Amit egy újonc edző irányít.

Felfordulás.

Pippen a bajnoki szivarralAz Arizona Republic című újságban bizonyos Bob Young elemző azt írja, hogy alapvetően három játékos fogja meghatározni a népvándorlást. Ezek: a fentebb említett McDyess, aki egy közeli ismerőse szerint keddig vár a döntéssel; Scottie Pippen, a Bulls "másodhegedűse", akit a Chicago leginkább Los Angelesbe, Orlandóba vagy Seattle-be szeretne eladni, de ő inkább menne Houstonba vagy Phoenixbe; valamint Tom Gugliotta, a jelen Nagy Fehér Harcosa, aki nagy kavarásban talán végül mégiscsak Minnesotában marad, a Timberwolvesnál (őt is a Rockets, a Suns, a Nuggets és a Pistons kerülgette). Állítólag ezen három vitéz olyan jelentőséggel - és vételárral - bír, hogy döntésük alapjaiban átrajzolhatja az átigazolások térképét.

Negyedik tényezőként ott van a nagy öreg rosszfiú, Charles Barkley, aki leginkább Pippennel szeretne együtt játszani, erre pedig vagy a Rocketsnél, vagy a Seattle SuperSonicsnál lehet lehetősége. Utóbbira bizonyíték(szerűség), hogy Mike Tyson meccsén Las Vegasban Barkley Vin Bakerrel és Gary Paytonnal (mindkettő Sonics) szurkolt.

Az biztos, hogy vagy Houstonban, vagy Seattle-ben, vagy Phoenixben lesz nagyon jó csapat az idén. De mi lesz a Bullszal Jordan, Pippen és Rodman nélkül?

McDyessről valószínűleg lecsúsznak, de talán meg tudják szerezni Penny Hardawayt az Orlandótól. Hogy a korábbi Eddie Jones-, Elden Campbell-féle híresztelésekből mi igaz, senki nem tudja.

És hogy "Rodman nélkül"? Igen. Szinte kizárt, hogy Jerry Krause igazgató még egy évet végigbrusztolna a Féreggel, aki állítólag visszavonul. Persze ezt minden évben elmondja. Mások szerint egyenes útja van Seattle-be. A Sonics tavaly konferencia-elődöntőt játszott a Lakerszel, és már évek óta "topközelben" van. Ha most összehozzák a Payton, Pippen, Barkley, Baker, Rodman csapatot (és még ott van a német szupersztár Detlef Schrempf is), akkor kapaszkodhatnak a többiek!

[ mécs ]

Ajánló: