Vágólapra másolva!

Kim Un Jong védekezik



A dél-koreai Kim Un Jong, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság egykori alelnöke szerint azért vádolták meg a 2002-es téli játékok rendezési jogának odaítélése körül kirobbant korrupciós botrányban, hogy kiszorítsák őt a NOB elnöki tisztségéért folyó harcból.

"Semmi rosszat nem tettem, és a NOB végrehajtó bizottságának következő ülésén mindent tisztázni fogok" - szögezte le a 67 éves Kim Un Jong.

A 2002-es, Salt Lake City-i téli olimpia rendezési jogának odaítélése kapcsán kirobbant korrupciós botrány ügyében folytatott vizsgálat keretében tizenhárom NOB-tag kapott kérdőívet, köztük Kim Un Jong is.

Az AFP szerint Vitalij Szmirnovnak, a NOB orosz tagjának a kérésére Kim Un Jongnak a kérdőívben arra is kell válaszolnia, hogy 1991-ben milyen szerepet játszott egy orosz diák egyesült államokbeli tanulmányi ösztöndíjának odaítélésekor. A dél-koreai sportvezető szerint ő csak közvetített Vitalij Szmirnov - aki szintén érintett a korrupciós ügyben - és Tom Welch, Salt Lake City pályázati bizottságának volt elnöke között.

Juan Antonio Samaranch korábban olyan kijelentést tett, hogy a tizenhárom NOB-tag közül kilenc esete súlyosnak tűnik, ugyanis őket valószínűleg kizárják a NOB-ból. A fennmaradó négy tag, köztük Kim és Szmirnov, egyhébb büntetésre számíthat.

MTI

Ajánló: