Vágólapra másolva!

Rafter és Novotna is kiesett



Folytatódik a nagyok "elhullása", a két 3. kiemelt, az ausztrál Pat Rafter és Wimbledon női bajnoka, Jana Novotna is elhagyni kényszerült a Melbourne Parkot.

Ennél simábban, 6:3, 6:0 arányban maradt alul a szép nevű Maria Antonia Sanchez Lorentóval szemben a nők 3. kiemeltje, Jana Novotna. "Még mindig sokkos állapotban vagyok, ez rémálom volt, teljes kudarc" - értékelte teljesítményét a cseh teniszezőnő.

A britek utolsó reménye, Tim Henman is elvérzett a svájci Marc Rosset-val szemben - 7:6 (7-5), 6:3, 7:5 - , ezzel Agassin kívül a legjobb nyolcból már csak az orosz Marat Szafint legyőző szlovák Karol Kucera maradt versenyben.

A nőknél kiesett a kielncedik kiemelt Conchita Martinez is, akit a tökéletesen ismeretlen francia Emilie Loit búcsúztatott (7:5, 6:1).

Visszatérve az ausztrálok legjobbjára, Rafter telt ház előtt, a centerpályán kapott ki Enqvisttől, de méltósággal viselte, megjegyezve, nem tudta megtalálni az ATP-21. svéd remek szervái és formája ellenszerét.

"Legalább tíz nagyszerű versenyző van a pályán, akik nincsenek az első tízben. Sajnos, ez nem női tenisz" - mondta.

Legyőzője nem látja lehetetlennek, hogy megnyerje az Opent: "Tudom, hogy ha jól játszom, bárkit megverhetek a tornán."

A pár éve még ATP-6. Enqvist győzelmével világossá vált, hogy Pete Samprast senki sem előzheti meg még egy pár hónapig, hiszen Marcelo Ríosnak és Pat Rafternek volt csak erre esélye. Ugyanakkor a hazai közönség egyetlen reménysugara Mark Philippoussis marad, aki eseménytelen találkozón, négy játszmában győzött a szlovák Jan Kroslak ellen, így ő még ott lehet a torna utolsó meccsein is akár.

Sanchez Lorenzo mindössze 51 perc alatt végzett a 30 éves Novotnával, aki 33 ki nem kényszerített hibájával olyan volt, mintha nem is ő lenne a pályán. Sanchez Lorenzo 65. a világranglistán, és még soha nem jutott a második körön túl Melbourne-ben.

A nőknél érdekes csata várható a nyolcaddöntőben, ahol az ötödik kiemelt Venus Williams a 15. Natasa Zvereva legyőzőjével, a szintén amerikai Chanda Rubinnal találkozik, és ha győz, a következő ellenfele Lindsay Davenport, a jelenlegi legjobb női teniszező lesz.[ mécs ]