Vágólapra másolva!

Rodman Floridába tart



Tegyétek a mezemet vissza a helyére - mondta a Bulls elnöke szerint végleg visszavonult Michael Jordan. Volt csapattársa, Dennis Rodman viszont nem hagyja abba, Miamiba vagy Orlandóba szerződik.

"Jordan elmondta nekem, hogy még soha életében nem érezte annyira fáradtnak magát, mint tavaly. Nehéz éve volt, fizikálisan és lelkileg is kimerült" - mondta Reinsdorf, aki reménykedett, hogy Jordan legalább a bérviták miatt megrövidített idei bajnokságra visszatér, de a játékos nem változtatott korábbi döntésén.

"Jordan felhívott, és közölte, hogy nem gondolta meg magát. Ekkor az mondtam neki, hogy szeretném újra ünnepélyesen visszavonultatni a mezszámát, de ő nem akarta. Azt mondta, nem kell ünnepség, csak egyszerűen tegyük vissza a helyére" - nyilatkozta Reinsdorf.

Dennis Rodman már egy héttel ezelőtt is megmondta: olyan helyen szeretne játszani, ahol meleg van. Céljaként Floridát, leendő csapataként a Miami Heatet vagy az Orlando Magicet választaná. Le is utazott a déli államba (feleségével, Carman Electrával együtt!), igaz, nem elsősorban azért, hogy szerződést kössön, hanem, hogy megnézze a Super Bowlt, az amerikaifutball-bajnokság döntőjét. Egy hete ott időzik Miamiban, csütörtökön még partit is rendezett, és közben azért tárgyalgat…

Lehet ebben a csapatválasztásban azért egy kevéske szakmai szempont is. A Heatnél ugyanis az a Pat Riley az edző, aki a LA Lakers és a New York Knicks csapatánál már bizonyított, olyannyira, hogy többször az év edzőjének választották. A Magicnél viszont az a Chuck Daly dirigál, akivel a Féreg becenéven ismert játékos a Detroit Pistonsnál 1989-ben és 1990-ben bajnoki aranygyűrűt szerzett.

Csütörtökön még úgy volt, hogy a Miamihez megy, Pat Riley "rá is mozdult" arra, hogy a liga legjobb védőjátékosa játszhat a csapatában. Közölte, neki kell Rodman, csak tartsa be a szabályokat. "Ez egy kihívás Dennisnek" - mondta Riley. - "Szerintem győztes típus, nagyszerű lepattanózó és védő, és sokat segíthet egy fiatal csapatnak megnyerni a bajnokságot. Nem érdekel, milyen ruhát hord, engem az érdekel, hogy jó kosaras, és hogy képes győzni, és szerintem benne van, hogy megtanítson erre egy csapatot is. De tudomásul kell vennie, hogy itt mindenki egyenlő, senkivel nem teszünk kivételt, még akkor sem, ha nem számít nekem, mit csinál a pályán kívül. Akkor sem bújhat ki az etikai kódexünk és az edzések alól. Nekünk a csapat az első."

Chuck Daly Szegény Riley, akkor még azt hitte, az Orlandót nem érdekli az extravagáns sztár. Pedig Chuck Daly mester nagyon pontosan tudja, mennyit ér ez a Dennis fiú. Nála már akkor kezdőjátékos volt a Detroitban, amikor még "normális" volt (mármint Rodman). Nagyon jól tudja, hogy annál, aki kilencszer lett a legjobb lepattanózó, és ebből hét címet egymás után szerzett, annál tényleg nem tényező, hogy dilis-e, vagy csak exhibicionista. Daly hét éven át tűrte Rodmant - és nagyszerűen tudtak együtt dolgozni. Rodman a könyvében is szinte istenként ír Dalyről, miközben elismeri, hogy a Chicagóval hat bajnokságot nyert Phil Jackson sem ügyetlen.

"Két hete beszélgettem Dennisszel - mondta Daly -, de csak úgy általánosságokban. Most azonban kifejezetten érdekel a dolog." Mármint a leigazolása…

Az Orlando Sentinel című újság pénteken közölte, hogy a Magic edzői, vezetői stábja komolyan fontolgatja a Féreg leigazolását. Az újság szerint a vezérkar - az ügyvezető Bob Vander Weide, az általános menedzser John Gabriel és az edző - pénteken összeültek megbeszélni, mit is tegyenek Rodmannel.

"Dennis tehetséges játékos" - méltatta Gabriel. - "Tudjuk, hogy az értékes szabadügynökök közé tartozik."

Ezt persze nélküle is tudtuk. Az a helyzet, hogy az Orlando, amely alaposan meggyengült centerposzton Shaquille O'Neal távozása óta, most nagyon jól járna Rodmannel. Penny Hardaway, Nick Anderson és Horace Grant mellett játszhatna ugyanis a lepattanókirály, és ezek a fiúk kinyilvánították: akarják, hogy ott legyen velük a pályán. Elvileg innentől csak pénzkérdés a dolog, hiszen Rodman is többször mondta, szívesen dolgozna megint Dalyvel, de a Magic, mivel már nincs több hely a bérplafonja fölött, maximum egymillió dollárt tudna neki fizetni. A Féreg pedig 10 milliót keresett tavaly a Bullsnál.

Más kérdés, hogy őt érdekli-e egyáltalán a pénz, vagy csak a show számít.

[ mécs ]

Ajánló: