Vágólapra másolva!

Záróraközelben a játékosbörze



Újabb szabad harcosok találtak tanyát: Rod Strickland a Washington Wizardshoz, Scott Burrell a New Jersey Netshez, a veterán Dominique Wilkins az Orlando Magichez szerződött.

A világ egyik legjobb játékosa. 14 szezonnal a háta mögött a National Basketball Association nyolcadik legeredményesebb góldobója, összesen 26 534 pontot szerzett eddig, ez 25,3 pont mérkőzésenként. Természetesen tagja volt az 1986-os All-Star első csapatának, amikor - ez volt az egyetlen eset 1994-et és 95-öt leszámítva, amikor MJ éppen baseballozott, hogy valaki megelőzte Air Jordant a pontgyártásban - Wilkins 30,3 pontos meccsátlagot szórt össze.

A kilencszeres All-Star csatár öccse, Gerald mellett fog játszani a Magicben, leginkább Bo Outlaw cseréjeként.

A kilengéseiről is híres Rod Strickland végül hagyta magát a fővárosba csábítani, aláírt a Wizardshoz. Egy nappal a szezonnyitó Indiana Pacers elleni meccs előtt, csütörtökön délelőtt volt először edzésen a góldobó hátvéd posztján játszó (volt) szabadügynök, aki 17,8 pontot, 5,3 lepattanót és 10,5 gólpasszt jegyzett az elmúlt szezonban mérkőzésenként. Szerződése részleteit nem hozták nyilvánosságra, de valahol az ügynöke, David Falk által forszírozott 55 millió és a csapat által ajánlott 50 között lesz öt évre, annyival megfűszerezve, hogy ha a Wizards nyerte a tárgyalásokat, akkor nem öt, hanem 3+2 szezonra szól a kontraktus.

Stricklandet büntették már meg ittas vezetésért, edzés kihagyásáért, és késni szokott mind a gyakorlásokról, mind a meccsekről. Fordult elő, hogy rosszul lett a kispadon a találkozó előtt sebtiben bekapott gyorsételtől.

Viszont Mitch Richmonddal az oldalán a liga egyik legjobb külső párosát alkothatják a Washington dicsőségére.

Scott Burrell viszont nem fürdőzik tovább a hatszoros bajnok Chicago Bulls dicsfényében. Egyetlen évecskére ugyan, de a New Jersey Netshez szerződött. Itt sem hozták a köz tudomására a pénzügyeket, de ötéves munkaviszonyával legalább 575 500 dollár jár Burrellnek a csonka szezonra.

A 28 éves csatárnak a Nets lesz a negyedik csapata. Négy szezont húzott le részletekben a Charlotte Hornetsnél, akik az 1993-as draft első körében választották ki. A 94-95-ös bajnokság vége felé elszakadt az Achillese, és majdnem egy évet kényszerült emiatt kihagyni. A Golden State Warriorshöz került két évvel ezelőtt, ahonnan még 1997 szeptemberében a Bulls vette át. Karrierje során 273 meccset játszott, ezeken 43%-os pontossággal 7,2 pontot termelt átlagban.

[mécs]

Ajánló: