Vágólapra másolva!

Cáfolatok a korrupciós ügyben



A Nemzetközi Olimpiai Bizottság guatemalai és nyugat-szamoai tagja egyformán tagadja az ellene felhozott vádakat a 2002-es téli olimpia rendezési jogát elnyert Salt Lake City pályázatával kapcsolatos korrupciós ügyben.

Kaltschmitt a jelentés szerint a bizottság költségén feleségével több egyesült államokbeli utazáson vett részt, megtekintette az amerikaifutball-döntőt (Super Bowl), emellett értékes illatszereket fogadott el.

"Kategorikusan visszautasítom, hogy négyszer utaztam volna Salt Lake Citybe. A Super Bowl-döntőről pedig annyit mondhatok: az utazás szervezői szerint a mérkőzés megtekintése nem került semmibe" - mondta egy sajtótájékoztató keretében Willi Kaltschmitt.

Siuli Paul Wallworkkal kapcsolatban a vizsgálat megállapította: Tom Welch, a pályázati bizottság vezetője 30 ezer dollárt utalt át a sportvezető feleségének számlájára. Wallwork házastársa egy barátja súlyos helyzetére hivatkozva kérte a pénzt, ám ezzel kapcsolatban az érintettek szerint tisztázódott a helyzet. Maga Welch is úgy nyilatkozott, hogy a kölcsönt visszakapta.

"Két magánember közötti kölcsönügyletről volt szó, ami nem tartozik senkire, sem a NOB-ra, sem a sajtóra. Erről egyébként már beszámoltunk a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak, és mindent tisztáztunk" - fogalmazott Wallwork.

A független etikai bizottság keddi jelentését követően már 23-ra emelkedett a visszaéléssel gyanúsított NOB-tagok száma.(MTI)

Ajánló: