Vágólapra másolva!

Lemondott a Charlotte edzője



Lemondott Dave Cowens, a Charlotte Hornets szakvezetője. Az NBA legkevesebbet kereső trénere levélben értesítette döntéséről Bob Bass általános igazgatót. A Charlotte a harmadik legrosszabban teljesítő csapat a Keleti konferenciában.

A csapatnál egyelőre nem jelölték ki Cowens utódját. A játékosok azonban felkérték a másodedző Paul Silast - aki a hetvenes években Cowensszel együtt játszott a Boston Celticsben -, beszéljen a távozott edzővel. Silas elmondta: megpróbálja rávenni Cowenst, hogy vonja vissza döntését.

A vezetőedző elhatározása azért is meglepő, mert ő volt az első, akinek irányítása alatt két egymást követő idényben is ötven győzelem felett teljesített a Charlotte. A Hornets jelenleg nem szerepel ilyen jól, hiszen 15 mérkőzés alatt csak négy győzelmet jegyzett.

***

A gyógyíthatatlan betegségben szenvedő négyéves Olajuwon Wells, akit szülei a Houston Rockets centeréről, Hakeem Olajuwonról neveztek el, találkozott a híres kosárlabdázóval. A játékos a Portland elleni mérkőzés előtt dedikált fényképet adott át az agydaganattal kezelt kisfiúnak.

Az orvosok szerint Olajuwon Wells, akinél a múlt hónapban fedezték fel a halálos tumort, legfeljebb két évig élhet.

(MTI)