Vágólapra másolva!

Magyarország - Bosznia-Hercegovina 1:1, (0:1)



Történetének 723. mérkőzését játszotta szerdán az Üllői úti stadionban a magyar labdarúgó válogatott egy olyan ellenféllel, Bosznia-Hercegovina csapatával, amellyel eddig még soha nem találkozott.



Bosznia-Hercegovina:
Mirsad Dedics - Edin Smadics, Muhamed Konjics, Mirsad Hibics, Jasmin Mujdzsa - Edin Mujcsin, Almir Turkovics, Frank Ihtijarevics, Senad Repuh - Marko Topics, Meho Kodro

Üllői út, 7700 néző
V: Ingvarsson (svéd)
gólszerző: Illés (65., 11-esből), illetve Kodro (39.)

sárga lap: Szekeres (5.), illetve Smadics (10.), Mulacsics (58.), Mujcsin (67.), Sabics (89.)

cserék: Dárdai helyett Pisont István (a szünetben), Egressy helyett Tóth Norbert (51.), Fehér Miklós helyett Dombi Tibor (56.), Sztipánovics helyett Kovács Zoltán (85.), illetve Kodro helyett Jamir Muratovics (a szünetben), Turkovics helyett Nermin Sabics (a szünetben), Smadics helyett Edis Mulacsics (55.), Mujcsin helyett Omer Jolovics (72.), Topics helyett Alen Andics (85.)


A március végén Liechtenstein, majd Szlovákia ellen esedékes Európa-bajnoki selejtezőre készülve a magyar válogatott idei első mérkőzésén Bosznia-Hercegovina együttesét fogadta az Üllői úton. A vendégek, kimaradt magyar helyzetek után, az első játékrész hajrájában váratlanul vezetést szereztek.

A kezdeti kölcsönös erőfelmérés után a magyar válogatott lépett fel támadólag, egymás után három helyzetet is kialakított, melyekből gól születhetett volna. Az első 15 perc után kiegyenlítetté vált a játék, majd Illés kihagyott helyzetét követően váratlanul vezetést szerzett a bosnyák csapat. A félidő hátralévő részében a vendég együttes irányította a játékot. A magyar-bosnyák barátságos válogatott labdarúgó mérkőzés második 45 percében folytatódott a magyar fölény, de változatlanul kimaradtak a legkecsegtetőbb helyzetek is. Az egyenlítést egy jogosan megítélt büntetőből Illés gólja jelentette.

A második félidőt a vendégcsapat kezdte bátrabban. Az egyenlítést követően azonban a magyar válogatott vette át a kezdeményezést. Több gólszerzési lehetőség is adódott a hazai játékosok előtt, azonban a helyzetek sorra kimaradtak. A mérkőzés egészét tekintve a magyar válogatottnak gólokkal kellett volna nyernie a találkozót.

A magyar nemzeti csapattal azonos Európa-bajnoki selejtező-csoportban szereplő román labdarúgó-válogatott szerdán a Bukarestben rendezett barátságos mérkőzésen 2-0-ás vereséget szenvedett Izraeltől.

Eredmény: Románia - Izrael 0-2 (0-1)
Bukarest,
8000 néző gólszerzők: Harazi (17.), Badir (64.) (MTI)