Vágólapra másolva!

Lemhényi Dezső Olimpiai Érdemrendet kapott



A NOB végrehajtó bizottsága Olimpiai Érdemrenddel tüntette ki Lemhényi Dezső egykori olimpiai bajnok vízilabdázót, az Olimpiai Bajnokok Klubja jelenlegi elnökét. A nemzetközi olimpiai mozgalom legmagasabb kitüntetésének átadására későbbi időpontban kerül sor.

- Bevallom őszintén, titokban számítottam arra, hogy egyszer majd kitüntetnek az Olimpiai Érdemrenddel, amit most sportpályafutásom legnagyobb elismerésének tartok. Kellemes meglepetésként ért, amikor Schmitt Pál telefonon értesített a NOB döntéséről, s külön öröm, hogy éppen március 15-én, nemzeti ünnepünkön hozták a döntést - mondta Lemhényi Dezső.

A nagy nemzetközi tekintélynek örvendő sportember még hozzátette, hogy szerinte a kitüntetés az összes magyar olimpiai bajnok elismerésének is tekinthető. Lemhényi Dezső sikeres tevékenységének is köszönhető, hogy aranyérmes társainak szociális helyzete az utóbbi évben lényegesen javult. Sőt, idén már az ötkarikás ezüst- és bronzérmesek is járadékot kapnak, az esetenként rászorulókat pedig alapítványi forrásból támogatják.
(MTI)