Vágólapra másolva!

Érik a magyar-lengyel kiesési hokirangadó



Kettő, az észtek és a szlovének ellen elszalasztott győzelmi lehetőség után tegnap ismét olyan mérkőzést játszott a magyar válogatott Odensében, a B csoportos jégkorong világbajnokságon, amelyen finoman szólva sem nyomaszthatta az esélyesség terhe.

Ellenünk sajnos rutinból hozták a meccset. Tegnap még a vezetést sem tudtuk megszerezni, ami eddig mindig sikerült. A hetedik percben Komiszarov lőtte az első gólt, de rajta kívül is akadt még magyarokat fegyelmező komisszárius: a második harmad végéig négyig számolhattuk a ránk mért "büntetést". A 38. percben Ocskay átadásából Palkovics talált a hálóba, 4-1-re szépítve. A gólt nemcsak a magyar válogatott négytagú, németajkú, de magyarul szurkoló (!) tábora tapsolta meg, hanem az esti dán-német mérkőzésre váró minden néző.

Hogy a derűs németeket mi késztette arra, hogy az egész mérkőzést "magyarok! magyarok!" kiáltással kísérjék végig, az közép-európai észjárással nehezen érthető; a többi néző tapsa viszont egyértelműen a részvét, a gyengébb csapat iránt mutatott részvét jele volt. Ez a taps többet nem volt hallható, egy gólt viszont még kaptunk így a végeredmény: Kazahsztán- Magyarország 5-1.

Amint kicsit elemezni akarunk, akkor kitűnik, ugyanez volt a szlovének elleni vereség vége is. S nem kétséges, hogy a kazahok klasszisokkal jobbak, mint a szlovének. Azaz nem tegnap játszottunk rosszul, hanem vasárnap. Palla Antal szövetségi kapitánynak talán korábban kellett volna változtatnia. Tegnap ugyanis az első sorban az Ancsin, Kangyal hátvéd párost Gebei és Horváth B. váltotta, ami jó húzás volt, ahogy Kaszala és Majoross is jobban szerepelt, mint korábban Hoffmann és Orsó. A kapuban Bernei állt, de ez a meccs nem a kapus poszton ment el.

Pallának az emészthető vereség után 48 órája van arra, hogy még valamit kitaláljon, a kedd ugyanis szünnap a világbajnokságon. S a négy vereség dacára érdemes tépelődni, mert tegnap Lengyelország - ezúttal a szlovénektől - megint csak kikapott, azaz nagyon érik a szombati magyar-lengyel kiesési rangadó. Persze, ettől szerdán még jó lenne megverni a dánokat.

Novák Miklós (Odense)