Vágólapra másolva!

A Charlotte tartja a lépést, a Raptorok botlottak<br/>

A Charlotte Hornets versenyben maradt a Keleti Konferencia utolsó playoffhelyéért, legyőzöttje és vetélytársa, a Toronto Raptors valószínűleg lemarad története első rájátszásáról. A Vlade Divac vezette Kings hosszabbításban verte meg a Spurst, Seattle-ben Gary Payton és Karl Malone pontpárbaját az előbbi nyerte, és ezzel a Jazz is legyőzetett.

Payton begyűjti a lepattanót

Fotó: A. Bolante/Reuters

A vetélytárs Seattle otthonában az NBA öt legjobb dobója közül kettő vívott nagy csatát. Gary Payton, aki a meccs előtt 22 pontos átlaggal az ötödik volt, nyert Karl Malone-nal, a harmadik helyezettel szemben. Payton 30-at, Malone 29-et dobott most, a SuperSonics pedig majdnem elszórakozta 24 pontos vezetését, de azért győzött, ha mindössze öt pontocskával is a ligaelső Utah Jazz ellen.

Eddie Jones 28 pontot és hét labdaszerzést jegyzett, David Wesley hat ponttal vette ki a részét a nagy negyedik negyedbeli rohanásból, melynek végén a Charlotte Hornets létfontosságú győzelmet aratott a Toronto Raptors felett. Ezzel a Hornets (23 győzelem, 22 vereség) egygyőzelemnyi távolságra került a New Yorktól, a nyolcadik keleti rájátszáshely jelenlegi birtokosától. A Raptors (22-23) két győztes meccsel van lemaradva, mindkét gárda ötször játszik még az alapszakaszban.

Bostonban Grant Hill 10-et dobott 32 pontjából a záró szakszban - a Detroit Pistons 16 pontos deficitet dolgozott le a Celtics ellen. Három perccel a vége előtt vezetett először a Detroit - Hill tempójával - 82-80-ra, ez a kosár része volt, a Pistons 30-7-es rohamának, amellyel megnyerték a meccset, és holtversenybe kerültek a Milwaukee-val az Eastern hatodik helyén.

Indianapolisban az Orlando Magic végre nyerni akart. Ennek érdekében Chuck Daly mester átállította csapatát a korábban bevált háromhátvédes formációra. Darrell Armstrong tette a legtöbbet a három közül (Penny Hardaway és Nick Anderson a másik kettő) azért, hogy Daly géniusza kibontakozzon. Armstrong 1.6 másodperccel a dudaszó előtt bevágott egy duplát hat méterről, és ezzel a Magic ötmeccses vereségszériájának vége lett. A keleti blokk három legjobb csapata közül kettő játszott ezen a meccsen, és ennek megfelelően egyetlen pont döntött. Anderson 40 perc alatt 23 pontot és 10 lepattanót, Armstrong 37 perc alatt 15 pontot és 9 aszisztot, Hardaway 17 pontot és két labdaszerzést jegyzett, Daly mester elképzelései tehát fényes sikert arattak.

A Keletet vezető triumvirátus harmadikja (és legelőkelőbbike) New Jerseyben meccselt. A Miami Heat legjobbja, a center Alonzo Mourning nélkül játszott, de szerncséjére a Netsnél is hiányzott a csatár Keith Van Horn, így Jamal Mashburn vezette a Heatet, amely 75%-kal (!) dobott a záró szakaszban, amikor 33-15-ös rohamot diktálva megverték a közben 7/25-ös mezőnymutatóval botladozó hazaiakat. Miami kétmeccses előnyt szerzett az Orlando előtt az Atlantic Divisionben ugyanúgy, mint a teljes keleti tabellán. Edzője, Pat Riley előrelépett a második helyre a legtöbbet nyerő edzők listáján, 945 sikerével megőlezte Bill Fitchet, de továbbra is 203 győzelemnyi hátrányban van az Atlanta Hawks legendás edzőjével, Lenny Wilkens-szel szemben.

Philadelphiában Allen Iverson 31 pontot szerzett, abból is tizennégyet a negyedik negyedben, és vezetésével a 76ers ötödik győzelmét aratta egyhuzamban. Az ellenfél Cleveland Cavaliersnél sztárjukkal, Shawn Kemppel az élen négy játékos figyelt sérülten az oldalvonalról, így sok esélyük nem lehetett a Philadelphia ellen, pláne, hogy a negyedik negyedben 3/16-os mezőnymutatóval kilenc pontot szereztek.

pont

lepattanó

asziszt

Boston Celtics

85

Pierce 21

Battie 13

Potapenko, Barros 4

Detroit Pistons

92

Hill 32

Williams 14

Hunter 4

Philadelphia 76ers

80

Iverson 31

Ratliff 11

Snow 6

Cleveland Cavaliers

71

Anderson 17

Declercq 11

Person 5

Toronto Raptors

98

Mcgrady 27

Oakley 10

Oakley 5

Charlotte Hornets

108

Jones 28

Coleman 9

Phills 6

Indiana Pacers

87

Miller 19

A. Davis 13

Jackson 8

Orlando Magic

88

Anderson 23

Grant 11

Armstrong 9

New Jersey Nets

76

Carr 18

Feick 12

Marbury 6

Miami Heat

95

Mashburn 16

Brown, Mashburn, Weatherspoon 9

Hardaway 6

Dallas Mavericks

84

Trent 20

Bradley 12

Finley, Davis 5

Vancouver Grizzlies

75

Bibby 22

Abdur-rahim, Smith 10

Abdur-rahim 7

Sacramento Kings

104

Divac 27

Divac 15

Williams 7

San Antonio Spurs

100

Duncan 32

Duncan 19

Johnson 12

Seattle SuperSonics

90

Payton 30

Schrempf, Polynice 8

Payton 8

Utah Jazz

85

Malone 29

Malone 13

Stockton 5

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló:

Csak tiszta forrásból!