Vágólapra másolva!

A Pacers szertefoszlatta a Hornets reményeit<br/>

Az Indiana Pacers először a hosszabbítás letelte előtt 83 másodperccel vezetett. Végül nyert, és így végzetes csapást mért a Charlotte Hornetsre, amely messze került a rájátszástól. A Phoenix Suns 16 pontos hátrányt dolgozott le a Denver Nuggets ellen, Jason Kidd hetedik tripla-dupláját érte el.

Latrell Sprewell ziccere

Fotó: Mike Segar/Reuters

A Charlotte-ot gyakorlatilag Jalen Rose kosara búcsúztatta el, amikor mindössze 83 másodperc volt hátra a hosszabbításból. Rose távoli dobása előnyhoz juttatta a Pacerst, először a meccsen, de végleg. Rose és Reggie Miller dobta az Indiana utolsó 14 pontját a rendes játékidőben, amikor a Középső csoport reményteljes győztese tízpontos deficitet egyenlített ki. Miller 27 pontot és 12 lepattanót, Rose 18 pontot szerzett, a Pacersnél hatan értek el tíz pont feletti teljesítményt. Ezután már csak egy mérkőzés dönt a divízióelsőségről a Pacers és az Atlanta Hawks között, utóbbi otthonában, pénteken.

A Hornets helyzete sokkal szomorúbb, ötven százalékos mérlegükkel (23-23), másfél győzelemmel lemaradva a vetélytárs New York mögött, nem sok jóra számíthatnak a hátralévő egy hét alatt. Kilencmeccses győzelmi sorozatuk után az utóbbi öt mérkőzésből hármat elbuktak, most is hiába dobott a Lakerstől rekvirált All-Star Eddie Jones, illetve Elden Campbell 21-21 pontot, a Hornets valószínűleg le fog maradni a rájátszásról.

Jonesék régi csapata Los Angelesben tartotta a "két pontot" a Portland Trail Blazers ellen. Shaquille O'Neal szezoncsúcsát megerősítve 38, Kobe Bryant 15 pontot dobott, a korábban szívbántalmak miatt jópár meccset kihagyó Robert Horry szintén egyéni szezonrekordot jelentő 22-t szerzett, közte hat hármassal. A Lakers számra (28-19 a mérlegük) a tét az, hogy leelőzik-e a negyedik helyezett Houstont, mert az első körben az élvezi majd a hazai pálya előnyét, amelyik előrébb végez (az már szinte biztos, hogy egymás ellen kezd ez a két csapat).

Damon Stoudamire volt ismét a Blazers legjobbja, amely 34-12-vel már megnyerte a Pacific Divisiont, de egy győzelemnyi hátrányba került a Utah Jazzel szemben a ligaelsőségért vívott küzdelemben, amely végig a playoff során a hazai pálya előnyét biztosítja a győztes számára. A vetélytárs ugyanis otthonában nyert, Karl Malone ezúttal kosárlabda-tudását bizonyította a Golden State Warriors ellen.

Vancouverben Tim Duncan 19 és David Robinson 17 pontjával a San Antonio Spurs lemosta a Grizzlies csapatát és megerősítette összesített harmadik helyét. A Spursnek négy mérkőzése van hátra, ebből kettőt a Portland Trail Blazers ellen vív.

Denverben Cliff Robinson 25, Tom Gugliotta 22 ponttal járult hozzá a Phoenix Suns meneteléséhez, melynek során 16 pontos hátrányt dolgoztak le a Nuggets-cel szemben. Jason Kidd hetedik tripla-duplájával ismét tett egy lépést az alapszakasz-MVP cím begyűjtése felé. Ez már a második hasonló bravúrja volt a Denver ellen ebben a szezonban, ezúttal 11 pont, 13 lepattanó és 11 asziszt került a neve mellé.

Houstonban, Michael Finley és az újonc német Dirk Nowitzki 22-22, Gary Trent 20 pontot szerzett, a Dallas Mavericks megverte a Rockets sztárcsapatát. Miamiban hasonló sikert ért el az újonc Paul Pierce vezette (egyéni szezoncsúcs: 31 pont) Boston Celtics, amely a harmadik negyedben 7/7-es mutató produkált a hárompontos vonalon túlról. A Heat elszórakozta előnyét az Orlandóval szemben, már csak egy győzelemmel vezeteve állnak az Eastern Conference élén.

A Sacramento Kings túltette magát Chris Webber hiányán és legyőzte a Los Angeles Clipperst, és ezzel négy év után először valószínűleg bejut a rájátszásba, a Cleveland Cavaliers viszont, amely Washingtonban mindössze 31 pontot dobott a második félidőben, a Wizardstól elszenvedett - és sorozatban hetedik - vereségével már biztosan lemarad róla.

pont

lepattanó

asziszt

Washington Wizards

97

Wallace, Thorpe 20

Wallace 10

Strickland 11

Cleveland Cavaliers

86

Ferry 18

Declercq 7

Anderson 7

Miami Heat

96

Weatherspoon 19

Brown, Strickland 8

Hardaway 10

Boston Celtics

107

Pierce 31

Mercer, Potapenko 7

Barros 8

New York Knicks

85

Sprewell 30

Johnson 10

Ward 6

Philadelphia 76ers

70

Iverson 21

Geiger 11

Snow 5

Indiana Pacers

115

Miller 27

Miller, D. Davis 12

Jackson 7

Charlotte Hornets

110

Wesley 23

Campbell 16

Wesley 7

Houston Rockets

81

Pippen 16

Barkley 16

Pippen 6

Dallas Mavericks

91

Finley, Nowitzki 22

Bradley 11

Davis 6

Denver Nuggets

87

Stith 20

McDyess 11

Van Exel 11

Phoenix Suns

98

Robinson 25

Kidd 13

Kidd 11

Utah Jazz

96

Malone 25

Malone, Ostertag 6

Stockton 10

Golden State Warriors

85

Starks 27

Starks 6

Starks, Coles 5

Vancouver Grizzlies

72

Abdur-rahim, Massenburg 12

Abdur-rahim 8

Lopez 4

San Antonio Spurs

99

Duncan 19

Duncan 10

Johnson 8

Los Angeles Lakers

108

O'Neal 38

O'Neal 12

Bryant 7

Portland Trail Blazers

89

Stoudamire 17

Grant 10

Stoudamire 3

Sacramento Kings

103

Abdul-wahad 19

Divac, Pollard 11

Barry 9

Los Angeles Clippers

81

Hudson 20

Olowokandi, Nesby, Wright 7

Hudson 14

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló: