Vágólapra másolva!

A Knicks hússzal jobb a Miaminál<br/>

Az alapszakaszban nyolcadik helyen végzett New York-iak a rájátszásra új formával álltak elő: Miamiban verték meg húsz ponttal a Keleti Konferencia legjobbját, a Heatet. A másik három mérkőzésen a papírforma igazolódott.

Allen Houston üldözi a labdát

Fotó: Colin Braley/Reuters

- Megmondtam előre, hogy nincs a playoffban olyan csapat, Keleten vagy Nyugaton, amelyiktől félnék - nyilatkozta Ewing. A Knicks már tavaly is eliminálta a Heatet az utószezonban, amikor hetedik helyezettként öt meccs alatt intézte el Miami reménységeit. Most kínosabb lenne, hiszen a rájátszás 16 fősre duzzasztása, 1984 óta csak egyetlen egyszer esett ki az első helyezett az első fordulóban.

A Knicks az új játékosokba és szerződésmódosításokba befektetett 55 millió dollár ellenére 27-23-mal végzett az alapszakaszban és csak az utolsó héten dőlt el, hogy bekerülhet a rájátszásba.

A másik Eastern Conference meccsen az Atlanta Hawks egy huszast vert a vendég Detroit Pistonsra, Steve Smith 19 pontjával a legjobb volt, rajta kívül még négyen szereztek legalább tíz pontot a Hawks mezében. Dikembe Mutombo például 17 pontot, 19 lepattanót és hat blokkot jegyzett. A másik oldalon egyedül a szupersztár Grant Hill dobott tíz felett, ő azonban 27-ig meg sem állt.

Portlandben Isaiah Rider 25 pontjából 17-et a második félidőben dobott, és a Trail Blazers legyőzte a Phoenix Sunst. A Portland először nyert playoffmeccset az 1992-es nyugatii döntő óta, amikor a Utah Jazzt győzték le. A Suns mindössze egy kosarat dobott az utolsó hat percben, 1997 óta hét playoffmeccset játszottak, ebből most a hatodikat veszítették el.

A Western Conference bajnoki címvédője, a Utah Jazz, Karl Malone 21, Jeff Hornacek 18 és John Stockton 17 pontjával, legyőzte a Sacramento Kings ifjú csapatát, az első negyed végén már 37-20-ra vezettek, és ezt már nem vehette el tőlük a vendégegyüttes.

pont

lepattanó

asziszt

Miami Heat

75

Mourning 27

Majerle 10

Hardaway 3

New York Knicks

95

Houston, Sprewell 22

Ewing 15

Ward 6

Atlanta Hawks

90

Smith 19

Mutombo 19

Blaylock 7

Detroit Pistons

70

Hill 26

Dele 9

Hill 8

Portland Trail Blazers

95

Rider 25

Grant 10

Sabonis 8

Phoenix Suns

85

Kidd 17

Gugliotta 9

Kidd 7

Utah Jazz

117

Malone 21

Ostertag 9

Malone 9

Sacramento Kings

87

Webber 14

Webber 9

Webber 3



Ajánló:

Az NBA új szakaszhoz érkezett