Vágólapra másolva!

A Phoenix az első kieső<br/>

A Portland Trail Blazers 1992 óta először jutott túl a rájátszás első körén, és nem is akárhogy: 3-0-val búcsúztatták a Phoenix Sunst. Meglepetés New Yorkban és Sacramentóban: mind a Knicks, mind a Kings 2-1-re vezet esélyesebb ellenfeleivel szemben.

Brian Grant öröme

Fotó: Jeff Topping/Reuters

Sacramentóban a jugoszláv Vlade Divac volt a Kings pozitív, Todd Fuller pedig a Utah Jazz negatív hőse, Divac dobta a hazaiak utolsó öt pontját, Fuller pedig két büntetőt hagyott ki 4,2 másodperccel a lefújás előtt. Egyébként három pont volt a különbség, tehát ha Fuller akár 100%-os, akkor sem nyert volna még a sokáig szuperfavoritként kezelt Jazz. A Kings először nyert Sacramentóban playoffmeccset, amióta Kansas Cityből 1985-ben ideköltöztek. Divacnak a negyedik negyedben ápolni kellett felszakadt és összevarrt szemöldökét, de ezután az ő büntetőjével egyenlítettek 77-77-re, következett a hosszabbítás. "Életemben most vagyok a legizgatottabb" - nyilatkozta a Sacramento sztárja, Chris Webber. "Alig bírom kivárni a holnapi napot." Nem véletlenül: a Kings pénteken megnyerheti a párharcot. Az pedig vaskos meglepetés lenne.

A New York Knicks még jobban földhözvágta a Keleti Konferenciát megynerő Miami Heatet. A második és harmadik negyedet összekötve, 32-2-es rohammal zúzták tönkre Alonzo Mourningék védelmét, és végül 26 (!) ponttal nyertek. A Knicks mintha ki lenne cserélve csalódást keltő alapszakasz-teljesítményük után, ha pénteken ismét nyernek otthon, továbbjutnak. Latrell Sprewell 20, Allan Houston 18, Patrick Ewing 15 pontot szerzett, és Jamal Mashburn, aki 14-et dobott a Miami javára, úgy fogalmazott a mérkőzés után: "Kinyírtak minket. Mintha küldetést teljesítettek volna."

Joe Dumars Blaylocknak dől

Fotó: Rebecca Cook/Reuters

pont

lepattanó

asziszt

Detroit Pistons

79

Laettner 15

Williams 10

Hill 5

Atlanta Hawks

63

Corbin 16

Mutombo 10

Blaylock 5

New York Knicks

97

Sprewell 20

Camby 9

Ward 4

Miami Heat

73

Mourning 18

Brown 8

Hardaway 5

Phoenix Suns

93

Robinson 24

Robinson, Gugliotta 7

Kidd 12

Portland Trail Blazers

103

Grant 20

Sabonis 11

Stoudamire 7

Sacramento Kings

84

Divac 22

Divac 14

Williams 6

Utah Jazz

81

Malone 22

Malone 13

Malone, Stockton 5

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló: