Vágólapra másolva!

Schmitt Pál bírálja az ausztrál olimpiai minisztert<br/>

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság több vezetője - köztük Schmitt Pál alelnök is - bírálja Michael Knightot, Új-Dél-Wales állam olimpiai miniszterét, akinek segítségével nyilvánosságra kerültek NOB-tagok magánéleti szokásai.

Knight, aki a sydneyi ötkarikás játékok szervezőbizottságának elnöke is egyben, viszont úgy véli: a NOB jobban tenné, ha saját feladatával törődne.
- Sokkal helyesebb lenne, ha a NOB a munkájára összpontosítana, nem pedig támadna. Persze érthető a csalódás, ha kínos részletek derülnek ki egy-egy tagról. Nincs miért bocsánatot kérnem. Egyébként nem én készítettem a feljegyzéseket - utalt Knight Phil Colesra, a NOB ausztrál tagjára, illetve annak élettársára, Patricia Rosenbrockra.

Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, a NOB alelnöke a Sydney Morning Heraldnak nyilatkozva elmondta: mind Coles, mind pedig Knight cselekedetét helyteleníti. - Ha rosszallásunkat fejeztük ki Coles és élettársának a NOB-tagokra vonatkozó gyűjtését illetően, akkor ugyanígy kell tennünk Knight esetében is - fogalmazott Schmitt Pál.

(MTI)

Ajánló:

A millenniumi olimpia honlapja

Korábban: