Vágólapra másolva!

A Knicks ismét legyőzte az ősriválist<br/>

Egy régi nagy rivalizálás újabb fejezethez érkezett: a New York Knicks sorozatban másodszor ejtette ki a Miami Heatet. A Sacramento és a Detroit nem volt ilyen szerencsés, esélyesebb ellenfeleik megnyerték a döntő mérkőzéseket.

Patrick Ewing, a New York-i hős

Fotó: Reuters

8 századmásodperc volt hátra. Terry Porter megpróbált tíz méterről bevágni egy labdát, de nem sikerült, így a Knicks lett az első az Eastern Conference-ben, amely nyolcadikként érkezve a rájátszásba tovább tudott jutni az első körből 1984 óta, amikor 16 csapatosra duzzasztották a playoffot. A másik oldalról nézve ez ezt jelenti, hogy a Miami az első alapszakaszbeli konferenciagyőztes Keleten, amely kiesik az első kanyar után.

A New York hőse azonban nem Houston, hanem a sztárcenter Patrick Ewing volt, aki Achilles-ín- és bordasérülése ellenére nagy meccset játszott ismét. "Össze kellett vakarnom magam" - mondta Ewing, aki 22 pontot és 11 lepattanót szerzett. "Erről szól a playoff." Latrell Sprewell 14, Larry Johnson 13, Houston pedig 12 pontot dobott. A hazaiaknál Alonzo Mourning 21, Jamal Mashburn és PJ Brown 16-16 pontot gyűjtött. Jeff Van Gundy és Pat Riley, a két edző Ewing teljesítményét illetően egy véleményen volt. "Mindig nagy rajongója voltam, a bátorsága és a szíve miatt" - így Van Gundy. - "Már tizedjére csinálja meg ezt." Riley pedig: "Ő az, ami - egy óriási harcos."

Andersonnak Stockton gratulál

Fotó: Reuters

Long lepattanózik, Mutombo figyel

Fotó: Reuters


pont

lepattanó

asziszt

Miami Heat

77

Mourning 21

Brown 12

Hardaway 8

New York Knicks

78

Ewing 22

Ewing 11

Childs, Sprewell, Ward 3

Utah Jazz

99

Malone 20

Malone 12

Stockton 14

Sacramento Kings

92

Maxwell 22

Webber 14

Divac 5

Atlanta Hawks

87

Long 26

Mutombo 18

Smith, Blaylock 6

Detroit Pistons

75

Hill 21

Hill, Dele 7

Hill 11

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló: