Vágólapra másolva!

Vallomás a müncheni olimpián történt merényletről<br/>

Huszonhét évvel a tragédiától beárnyékolt müncheni olimpia után először tett teljeskörű beismerést az a férfi, aki a véres merényletet végrehajtó Fekete Szeptember terrorista-csoport tagja volt.

Abu Daud a Párizsban most megjelent Palesztina - Jeruzsálemtől Münchenig című könyvben ismerteti, hogy miképpen szervezte meg az izraeli sportolók elleni támadást. Azért az kérdéses, hogy mennyi a valóságtartalma a könyvben megjelenteknek.

Abu Daud elmondja, hogy ő volt az, aki a fegyveres támadókat felkészítette az akcióra, felkutatta a sportolók szálláshelyeit, majd el is kísérte a merénylőket az olimpiai falu kerítéséig. Csak akkor hagyta el Münchent, amikor a német rendőrök megpróbálták a foglyul ejtett izraeli sportolókat kiszabadítani, ami végül is kiváltotta a vérengzést.

A vallomástevő szerint a merénylet előkészületeiről Jasszer Arafat is tudott és több más palesztin vezető támogatta őket.

Abu Daud nem mutat megbánást, bár elismeri, hogy Izrael és Palesztina között fennálló problémákat nem erőszakos módon kell megoldani.

(MTI)