Vágólapra másolva!

Reggie Miller megmentette a Pacerst<br/>

Reggie Miller két büntetője két másodperccel a lefújás előtt kétpontos győzelmet hozott hazai pályán az Indiana Pacersnek, amely ezzel 1-1-es döntetlenre áll a New York Knicks ellen a Keleti főcsoport döntőjében.

Fotó: Brent Smith/Reuters

Az büntetőspecialista Miller
megint megverte a New Yorkot

"Csúf meccs lehetett a tribünről nézve, de kemény csata volt a pályán." - véleményezte a mérkőzést az indianapolisi Jalen Rose, aki 13 ponttal végzett és a negyedik negyed végi 9-0-ás hazai rohamot egy hármassal sipkázta meg. "Őszintén mondom, hosszabbításra számítottam" - tette hozzá Rose, amikor Ewing kísérletéről kérdezték. "Egy ilyen helyzetből 90%, hogy pontot csinál, és meg voltam győződve róla, hogy most is bedobja."

A Knicks akár Dick Bavetta bírót is hibáztathatja a vereség miatt, ugyanis amikor Davis az egyenlítő kosarat dobta, belekönyökölt Marcus Cambybe, és miközben a labda a kosárb került, Bavetta Camby ellen fújt faltot. Davis kihagyta a plusz egy dobást, de a Pacers döntő fontosságú labdavesztést kényszerített ki ezután ellenfeléből (konkrétan Allan Houston kezei közül ütötték ki a játékszert 20 másodpercnyire a végtől).

Mert Miller révén a Knicks végzete jött el ezután: régi mumusuk hagyta, hadd peregjen az óra - nagy rutinja van az utolsó másodpercekbeni játékban -, majd elugratta Chris Childsot egy dobócsellel, Childs lefaltolta őt, és következtek a mindent eldöntő dobások a vonalról.

Miller, aki 16 pontot szerzett összesen, annak ellenére bevágta a két büntetőt, hogy az Indiana a meccs során megdöbbentő módon 18 büntetődobást hibázott el. "Mintha bekötött szemmel dobtunk volna" - mondta Miller, majd hozzátette: - "Nagy szerencsénk van, hogy így alakult a vége. Azt hiszem, a legjobb tudásunk szerint játszottunk, amikor megszorultunk és hátrányba kerültünk."

Fotó: Brent Smith/Reuters

Jackson húz el Childs mellett

Az Indiana ezzel 8-1-re módosította rájátszásbeli mérlegét, és Larry Bird edzői karrierjének kezdete (azaz tavaly) óta 14 hazai playoffmeccséből 13-at megnyert. A New York, amely a harmadik meccsen szombaton hazai pályán fogadja a Pacerst, klubrekordnak számító hatmeccses rájátszásbeli győzelmi sorozatát láthatta véget érni.

pont

lepattanó

asziszt

Indiana Pacers

88

Jackson 17

D. Davis 12

Jackson 8

New York Knicks

86

Johnson 22

Camby 13

Houston, Johnson, Sprewell 3

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló:

Az NBA Theater AVI formátumú mozgóképe