Vágólapra másolva!

Alakulóban Sydney költségvetése<br/>

Új-Dél-Wales állam kormánya 165 millió amerikai dollárt szándékozik költeni a jövő évi sydneyi olimpia előkészületeire az 1999/2000-es pénzügyi évben, és ez 40 milliós növekedést jelent a legutóbb jóváhagyott, megszorító jellegű költségvetési tervhez képest.

Az eredetileg tervezett, 1998/99-es 315 millió dolláros kiadáshoz képest jelentős a visszaesés. Ugyanakkor Új-Dél-Wales vezetése korábban 125 millióra kívánta visszaszorítani a következő évben várható költségeket, és ehhez képest most mégis közel egyharmaddal nagyobb összeget terjesztettek elő.

Michael Egan, az ausztrál tagállam pénzügyekért felelős kormánytagja parlamenti beszámolójában elmondta, hogy a létesítmények az előirányzott pénzügyi keretek betartásával, idejében készen lesznek. A politikus az adófizetőket is igyekezett megnyugtatni, és azt ígérte: a játékok megrendezése nem lesz veszteséges.

A kormány becslése szerint az olimpiai előkészületek és munkálatok költsége az 1991 és 2001 közötti tíz évben eléri az 1,248 milliárd amerikai dollárt (312 milliárd magyar forint).

(MTI)

Ajánló:

A milleneumi olimpia honlapja