Vágólapra másolva!

Megtervezte a jövő évi költségvetést a MOB<br/>

A jövő évi költségvetés tervezetében közel 1,5 milliárd forint szerepel sporttámogatás céljára - erről tájékoztatta Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter pénteken a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségét.

A tárca elképzelése szerint az olimpiai felkészülésre és részvételre, valamint az eredményességi jutalomra 640 milliót, a MOB költségvetésének fedezésére 350 milliót szánnak, 400 milliót irányoznak elő az olimpiai műhelyek támogatására, s 100 millióval segítik a sportági szakszövetségeket.

Deutsch Tamás MOB-alelnök miniszteri minőségében megerősítette, hogy a korábban ígért póttámogatás - 110 millió forintot - a jövő héten átutalják a MOB számlájára. Ebből 30 milliót a sportegészségügy gondjainak megoldására fordítanak, a fennmaradó 80 milliót pedig fele-fele arányban személyesen a Schmitt Pál MOB-elnök oszt el a sportági szakszövetségek és az egyesületi műhelyek között, eredményességi alapon.

A nap folyamán a megyei közgyűlések elnökei és a megyei jogú városok polgármesterei, valamint a vidéki MOB-tagok hallgatták meg a MOB vezetőinek tájékoztatóját.

Schmitt Pál tájékoztatójából kitűnt, hogy a vidék változatlanul a magyar sport kimeríthetetlen erőforrása. Az önkormányzatok a magyar sport legnagyobb támogatói, hiszen az elmúlt esztendőben nyolc milliárd forinttal támogatták településeik sportéletét.

Az elnökség MOB Érdemérem kitüntetésekről döntött. Ez évben Fábiánné Rozsnyói Katalin kajak-kenu mesteredző, Orvos András, a magyar súlyemelő sport egykori sikerkovácsa, és az olimpiai eszmét országszerte népszerűsítő Magyar Olimpiai Akadémia részesül elismerésben. A kitüntetéseket a december 4-i közgyűlésen nyújtják át.

(MTI)

Ajánló:

Az Ifjúsági és Sportminisztérium honlapja