Vágólapra másolva!

Rajt az európai kézilabdakupákban<br/>

Pénteken megkezdődik a kézilabdázók európai kupaidénye. A nőknél két magyar csapat erőnyerő, három viszont már az első fordulóban pályára lép. A férfiaknál mind a négy magyar kuparésztvevő pályára lép a legjobb 16 közé jutásért vívandó első fordulóban.

A BEK-győztes Dunaferr SE az első fordulóban nem szerepel, csak a legjobb 16 között csatlakozik a többiekhez. A dunaújvárosiak győzelme révén viszont a Herz-FTC is indulhat a legrangosabb kupában.

Németh András vezetőedző csapatára a legjobb 16 közé jutásért a svájci St. Gallen vár. Az első találkozóra vasárnap 15.30 órakor Svájcban kerül sor.

Maglódi Lajos technikai igazgató elmondta, az ellenfélről nincs sok értesülésük: - A kinti mérkőzésen szoros eredményre számítok, de a két összecsapás alapján magabiztosan kell továbblépnünk - nyilatkozta Maglódi. - Egyetlen sérültünk a térdszalagszakadást szenvedett Dumitru, aki legalább fél évig nem léphet pályára.

A KEK-ben a Győri Graboplast ETO a bosnyák Zeljeznicar Hadzici elleni mindkét mérkőzését itthon játssza. Pénteken és vasárnap is 18 órakor kezdődik az összecsapás.

- Szeretnénk kettős győzelemmel, látványos játékkal továbbjutni. Nincs sérültünk, a legerősebb összeállításban fogadhatjuk a Hadzicit - mondta derűlátón Vanyus Attila, a győri klub szakosztály-vezetője.

Az EHF Kupában a DVSC-Valdor erőnyerő, a debreceniek a következő fordulóban csatlakoznak a küzdelemsorozathoz.

Fennállása első nemzetközi kupamérkőzésére készül a City Kupában érdekelt Cornexi-Alcoa, amely a portugál CS Madeirát fogadja szombaton 16 órakor.

Köstner Vilmos, a székesfehérvári csapat vezetőedzője elmondta: bízik a kettős sikerben, valamint szerencsésnek tartaná, ha az első összecsapáson tíz gólnál nagyobb különbséggel győznének.

- Annyit tudunk ellenfelünkről, hogy nincs idegenlégiósa, és nem számít különösen erős csapatnak. Nálunk mindenki hadra fogható - tette hozzá Köstner.

A férfiaknál mind a négy magyar kuparésztvevő pályára lép a legjobb 16 közé jutásért vívandó első fordulóban. A sort pénteken (kezdési időpont: 17 óra) a Dunaferr nyitja, amely a KEK-ben Izraelben, a Maccabi Raanana otthonába látogat. A két mérkőzés alapján a magyar kupadöntős egyértelműen esélyes a továbbjutásra.

Szombaton a másik három magyar csapat kezdi meg kupaszereplését. Törökországba utazik a Kárpát-Hús Nyíregyházi KC, amely a City Kupában az ASKI Ankarával találkozik (17 óra). A nyírségiek mellett szól, hogy idegenben kezdenek, de semmiképpen sem becsülhetik le a török együttest.

Az EHF Kupában a Pick-Szeged a svéd Alingsas csapatát fogadja (17 óra). Svédország Európa-, valamint világbajnok a férfiak mezőnyében, így kijelenthető: nehéz mérkőzés vár a Tisza-partiakra.

A Bajnokcsapatok Európa Kupájában finn ellenfél, a Grankulla jutott a Fotex KC Veszprémnek, az első találkozót idegenben játssza a magyar bajnok (17 óra), amelynek nem lehet más célja, mint a Bajnokok Ligájába kerülés.

(MTI)

Ajánló:

A Magyar Kézilabda Szövetség hivatalos lapjai