Vágólapra másolva!

Hazaiak fölénye a harmadik napon<br/>

Hét mérkőzést játszottak csütörtökről péntekre virradó éjjel az NBA-ben. A nap egyetlen idegenbeli győzelmét a Milwaukee Bucks aratta, kiélezett mérkőzésen az Atlanta Hawks ellen.

Fotó: Reuters

Kevin Willis megelőzte Alonzo Mourningot,
a Toronto pedig legyőzte a Miamit

Kínos jelenet játszódott le a két csapat össszecsapása előtt: a torontói repülőtéren a rutinellenőrzés során a Miami játékosánál, az újonc Rodney Butfordnál marihuánát fedeztek fel, ezért előállították. A csapat edzője azonnal hazaküldte Butfordot, mivel nem akart konfliktusba keveredni az NBA vezetőségével, amely a szerdán kezdődött idényben ellenőrzi először kábítószerek és szteroidok fogyasztását.

Atlantában is győzni tudott a Milwaukee, elsősorban az Allen-Cassell duónak köszönhetően. Ray Allen 31 pontot szórt (nála többre csak a dallasi Cedric Ceballos volt képes, aki meg sem állt 34-ig), Sam Cassell pedig 8 lepattanója mellett dobott 24 pontot. Bár minden játékrész rendkívül szoros eredményt hozott (25-26, 28-31, 27-29, 29-33), végül minden negyedben a vendégek bizonyultak jobbnak. Mindkét csapat százszázalékos maradt a meccs után, hiszen a Milwaukee eddig csak nyert, az Atlanta csak veszített.

A keleti főcsoport középső csoportjának másik hibátlan együttese a Charlotte Hornets. A lódarazsak Eddie Jones vezérletével (a 28 éves védő 22 ponttal csapata legeredményesebbje volt) győzték le az Indiana Pacerst. Larry Bird, az Indiana mestere szomorúan értékelt a találkozó után: - Csalódást okozott a játékunk. A Charlotte az egyik legjobb csapat keleten, és nekünk megvolt a lehetőségünk, hogy felhívjunk magunkra a figyelmet már a szezon elején. - mondta az egykori bostoni sztár.

A tavalyi bajnok, a San Antonio Spurs a Golden State Warriors gárdáját fogadta. A Spurs nem kegyelmezett, David Robinson és Tim Duncan vezérletével 104-81-re verte a Warriorst. Kivette a részét a sikerből a Miamiból igazolt Terry Porter is, aki 6 asszisztjával a legjobb volt társai közül.

Phoenixben a Suns szoros meccsen múlta felül a Philadelphia 76erst. A félidőben 42-41-re álltak a csapatok, aztán a harmadik negyedben (26-18) elhúzott a Suns. A 76ers legjobbja George Lynch volt, 15 szerzett lepattanóval - ennél többet senki sem ért el ezen a napon - , a Sunsban Jason Kidd és Anfernee Hardaway vitte a prímet (ketten együtt 40 pontot dobtak).

Fotó: Reuters

Bryon Russell ezt a lepattanót, a Utah Jazz
a győzelmet szerezte meg

Seattle-ben a SuperSonics ászai kiválóan teljesítettek: a 43 percet a parketten töltő Gary Payton nem töltötte hasztalanul az időt, adott 13 gólpasszt, a legtöbbet a mezőnyben. Még többet tett a sikerért Vin Baker, aki 13 lepattanó mellett 22 pontot szerzett két kategóriában is a legjobbnak bizonyulva csapatából. Az ellenfélnél játszott a játéknap legeredményesebbje, Cedric Ceballos. Hiába szórt azonban 34 pontot a Mavericks támadója, csapatán ez sem segített.

Toronto Raptors - Miami Heat 97-86
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz):
Christie 28, Davis 13, Oakley 7, illetve Mourning 18, Brown 13, Mashburn 6

Atlanta Hawks - Milwaukee Bucks 109-119
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz):
Jackson, Rider 19-19, Mutombo 16, Coles 6, illetve Allen 31, Thomas 8, Cassell 8

Charlotte Hornets - Indiana Pacers 98-89
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz):
Jones 22, Mason 10, Wesley 7, illetve Miller 20, Davis, Rose 7-7, Jackson 7

San Antonio Spurs - Golden State Warriors 104-81
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz):
Robinson 19, Duncan 14, Porter 6, illetve Jamison 18, Jamison 11, Blaylock 6

Phoenix Suns - Philadelphia 76ers 84-80
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz):
Kidd 22, Gugliotta 10, illetve Hill 14, Lynch 15, Snow 5

Utah Jazz - Houston Rockets 98-82
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz):
Malone 21, Ostertag 10, Stockton 7, illetve Mobley 17, Massenburg 6, Barkley 6

Seattle SuperSonics - Dallas Mavericks 106-96
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz):
Baker, Maxwell 22-22, Baker 13, Payton 13, illetve Ceballos 34, Bradley 8, Pack 11

(laky)

Korábban:

Meghatározatlan időre felfüggesztették az észak-amerikai profi kosárlabdaligában az új kábítószer-kimutató eljárást, amellyel az első héten hat játékosnál találtak marihuana fogyasztására utaló jeleket.