Vágólapra másolva!

A Celtics végre legyőzte Larry Birdöt<br/>

Több mint két év kellett, hogy a Boston Celtics legyőzze hajdani legendás játékosát, Larry Birdöt. Az Indiana Pacers edzői székét 1997-ben átvevő Fehér Sas, aki három bajnoki aranygyűrűt szerzett a Celticsszel, eddig minduntalan nyert új csapatával, de hétfőn 95-85-re kikaptak Bostonban.

Fotó: Reuters

A bostoni Pierce és az indianai
Miller ugrik, ezúttal előbbi volt a
sikeresebb

Ötvenhárom év után parkettcserére szánta el magát egyébként a bostoni klub. A gyönyörű matt lakkozás és a klub színével megegyezően zöldre festett büntetőterület révén a borítás az egyik legszebbnek számított a ligában, de Randy Randjelovic, az új borítást elkészítő cég technikai igazgatója szerint: "Az idő eljárt a parkett felett. Sok már az egyenetlenség, a bucka, a hepehupa. A klub a legmodernebb talajra vált." A régi parkett december 22-én búcsúzik, a 200 ezer dollárba kerülő újat pedig január 3-án láthatja először a FleetCenter közönsége. Larry Bird nem tűnt szentimentálisnak, amikor a parkettcseréről tudomást szerzett: "Más lesz a csíkozás, kicsit változik a borítás" - mondta.

Fotó: Reuters

Garnettet Ostertag próbálja blokkolni

Philadelphiában Tim Duncan (26 pont, 17 lepattanó és 5 blokk) és David Robinson (19, 11, 7) rémuralmával semmit nem tudott kezdeni Allen Iverson és a 76ers, a San Antonio Spurs az "Ikertornyok" vezérletével 94-91-re nyert. Amíg a bajnoki címvédő sztárjai mindösszesen 32 mezőnybeli dobásból értek el 45 pontot, Iverson 35 pontja 13/34-es mezőnystatisztikával járt együtt, sőt a tetovált fenegyerek három másodperccel a lefújás előtt kihagyott egy ziccert.

Boston Celtics - Indiana Pacers 95-85
FleetCenter, 15 728 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Pierce 17, Pierce 12, K. Anderson, Barros, Pierce 4-4, illetve D. Davis 19, D. Davis 12, M. Jackson 8

Utah Jazz - Minnesota Timberwolves 108-93
Delta Center, 19 725 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Malone 34, Malone 11, Stockton 15, illetve Brandon 21, Garnett 7, Brandon 7

Philadelphia 76ers - San Antonio Spurs 91-94
First Union Center, 16 553 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Iverson 35, Lynch 12, Snow 7, illetve Duncan 26, Duncan 17, Av. Johnson 6

[mécs]

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló:

Korábban:

A Toronto a Lakerst, a Phoenix a Seattle-t, a Detroit a Milwaukee-t verte az NBA 20. játéknapján, mindhárom siker meglepetésnek számít. Tovább tart a Houston vesszőfutása, Barkleyék sorozatban negyedszer, összesen már kilencedszerre veszítettek.