Vágólapra másolva!

Hálaadás-napi Detroit-győzelem<br/>

Egyetlen mérkőzést rendeztek a Hálaadás napján az NBA-ben, és ezen Jerry Stackhouse 26 pontjával a Detroit Pistons 107-99-es győzelmet ért el az Indiana Pacers ellen.

Jerry Stackhouse, aki tavaly kilenc kivételével az összes meccsen cserepados volt, a Detroit mind a 12 mérkőzésén kezdett az idei szezonban, és kilenc alkalommal húsz pont felett szórt, 23,2-es átlaggal a nyolcadik a dobott pontok tabelláján. Ezúttal nem maradt egyedül: Grant Hill 22-t, és a Detroit másik három kezdőjátékosa is tíz pont fölött dobott. Ha ez mindig így lenne, a Pistons nem a tizedik helyről bámult volna fölfelé a Keleti konferencia e meccset megelőző táblázatán.

Stackhouse vezérletével a Pistons 12 pontos deficitet dolgozott le a második félidőben, és ezzel negyedszer nyertek egymás után, összesítésben egálra (6-6) hozták a mérlegüket, és betornázták magukat a legjobb nyolc közé, azaz: ha vége lenne az alapszakasznak, továbbjutó pozícióban lennének.

Rik Smits egyéni szezoncsúcsot érő 23, Dale Davis pedig 21 ponttal segítette a Pacers, melynek legnagyobb sztárja, Reggie Miller mindössze 7 pontra volt képes, 2/11-es mutatóval - a legutóbbi hét találkozón összesen 33%-osan (30/90) célzott a mezőnyből. Mark Jackson, az Indiana irányítója az ötödik olyan NBA-játékos lett, aki 8 000 gólpasszt adott, John Stockton, Magic Johnson, Oscar Robertson és Isiah Thomas tette ezt meg előtte.

A Középső csoport címvédője a története legjobb szezonstartja (5-2) után visszaesett, négyet elvesztett legutóbbi öt mérkőzéséből. A Detroit ugyanakkor nyolcból hatot nyert azután, hogy első négy meccsét elvesztette.

Indiana Pacers - Detroit Pistons 99-107
Conseco Fieldhouse, 18 345 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Smits 23, D. Davis 8, M. Jackson 10, illetve Stackhouse 26, Stackhouse, Je. Williams 9-9, Stackhouse 6,

Ajánló:

Korábban:

Négy és fél perccel a lefújás előtt még vezetett, mégis kikapott a Chicago Milwaukee-ban; Dávid Kornél kezdőként, 35 perc alatt 9 pontot dobott. A Lakers megverte a Jazzt, a Portland pedig újabb győzelmével a ligaelsői cím visszaszerzésére tör.