Vágólapra másolva!

Karácsonyi rangadót nyert a Lakers és az Indiana<br/>

Minden csoportból egy-egy csapat lépett pályára 25-én, közülük a tabellán legrosszabbul álló gárda is az előkelő második helyet foglalta el. Nyugati konferencia-rangadót nyert a Shaquille O'Neal vezérelte LA Lakers a San Antonio, valamint Keletit a megbízható csapatmunkát nyújtó Indiana a New York Knicks ellen.

Fotó: Reuters

Malik Rose faultolja Shaq-et

Tim Duncan tartotta a lelket a San Antonióban, a 23 éves támadó 45 percet töltött a pályán, 28 pontjával együttese legjobbja volt, 9 lepattanójával pedig a második legjobb. David Robinson szerzett csak több lepattanót, mint Duncan: 19 begyűjtött labdájával a nap legeredményesebbje lett e téren. Második volt a szerzett pontokat tekintve Avery Johnson (15), ráadásul ő szolgált a legtöbb gólpasszal. A félidőben mégis elúszni látszott a meccs: az első negyedet Harper triplájával hozta a Lakers, míg a második negyedben 8 pontosra növelték előnyüket a hazaiak.

Az utolsó előtti játékrész fordulatot hozott, hátrányát felére faragta le a Spurs, ezt azonban a helyenként kevésbé összpontosító Lakersnek köszönhette. Nem is hibáztak O'Nealék a befejező negyedben, így zsinórban a nyolcadik meccsét hozták.

Fotó: Reuters

Bryant Duncan mellett tör kosárra

A pontszerzésben azért természetesen élen járt a 26 pontot szóró Reggie Miller, mellette Dale Davis és Sam Perkins nyomult a legjobban 14-14 ponttal, Mark Jackson pedig adott 7 gólpasszt, a nap legjobbjává avanzsálva magát ezzel. New York-i részről Latrell Sprewell tette a legtöbbet, mind 23 pontjával, mind 6 asszisztjával csapata legjobbja volt. Marcus Camby adott 15 gólpasszt, Larry Johnson és Patrick Ewing 16-16 pontot szerzett, előbbi 5-5 lepattanót és gólpasszt, utóbbi 9 lepattanót mondhat a magáénak.

Ezzel a találkozóval az Indiana utóbbi két meccsét megnyerte és (mivel a Charlotte Hornets viszont elvesztette utolsó két ütközetét) átvette a vezetést a Central csoportban.

Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 99-93
Staples Center, 18 997 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): O'Neal 32, O'Neal 11, hárman öttel, illetve Duncan 28, Robinson 19, Johnson 6

Indiana Pacers - New York Knicks 101-90
Conseco Fieldhouse, 18 345 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Miller 26, Croshere 10, Jackson 7 illetve Sprewell 23, Camby 15, Sprewell 6

(laky)

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Ajánló: