Vágólapra másolva!

Kezd magához térni a bajnok<br/>

Két idegenbeli siker született az NBA 140. játéknapján: a Dallas 11 év óta először verte meg Utah-ban a Jazzt, a San Antonio Spurs pedig Seattle-ben, rájátszáshelyekről döntő rangadón intézte el a SuperSonics gárdáját.

Fotó: Reuters

Duncan ismét olyan volt, mint tavaly

Fotó: Reuters

Dallasi öröm Brucknertől és Nowitzkitól

Az Egyesült Nemzetek Szervezetének kábítószerkérdésekkel foglalkozó bécsi székhelyű irodája (UNDCP) a jugoszláv Vlade Divac segítségével szeretné az aktív sportélet előnyeire, a drogfogyasztás hátrányaira ráirányítani a világ ifjúságának figyelmét. A Sacramento Kings klasszisa egy olyan angol és szerb nyelven elkészített reklámfilmben tűnik majd fel, amely a fiatalokhoz szól. A kiváló kosaras egy nagy plakáton is a drogellenes küzdelmet támogatja. A poszterre, amely hamarosan a világ számos országában lesz látható, a következő üzenetet írták: sport igen, drog nem. Divac a jugoszláv kosárlabdázás kimagasló egyénisége, aki a válogatottal 1988-ban Szöulban, és 1996-ban Atlantában is ezüstérmet nyert az olimpián. Az eddigi NBA-karrierje során 12,4-es pont-, illetve 8,7-es lepattanóátlagot elért Divac hét évig játszott a Los Angeles Lakers csapatában. Rövidebb időt eltöltött a Charlotte Hornetsnél is, majd 1998-ban a Sacramento Kingshez szerződött.

Seattle SuperSonics - San Antonio Spurs 82-90
KeyArena, 14 738 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Payton, Baker 21-21, Baker 10, Payton 7, illetve Duncan 30, Duncan 18, D. Robinson, Av. Johnson 5

Utah Jazz - Dallas Mavericks 105-113
Delta Center, 19 911 néző
A legjobbak (pont, lepattanó, gólpassz): Malone 26, Malone 10, Stockton 14, illetve Finley 31, Nowitzki 17, Nash 11

Š Copyright Reuters Limited. Š Hungarian translation Origo. Minden jog fenntartva.
A jelen képernyő Reuters-tartalmának a Reuters írásbeli engedélye nélkül történő közzététele vagy terjesztése kifejezetten tilos.



Korábban:

Tim Duncan pályafutásának első tripla-dupláját (17-17 pont és lepattanó, 11 gólpassz) érte el a San Antonio Cleveland elleni győzelme során. A Spurs-siker kivételével az összes meccsen vendéggyőzelem született.