Vágólapra másolva!
A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) pénteki elnökségi ülésén döntés született arról, hogy Kósz Zoltán, a vízilabda-válogatott kapusa és Mincza Ildikó párbajtőrvívónő mondja az olimpiai esküt. Az ünnepélyes eskütétel június 3-án lesz.

A MOB-elnökségi ülésen, amelyen a június 3-iki, vígszínházi fogadalomtétel szereposztásáról született döntés, az is eldőlt, hogy Kiss Balázs kalapácsvető olimpiai bajnok viszi a színpadra a zászlót, a kézilabda-válogatott csapatkapitányának, Kökény Beának és az olimpiai és világbajnok kenusnak, Kolonics Györgynek "díszkíséretében".

A nyári olimpiai játékok után rendezendő paralimpia magyar résztvevőinek egy csoportját is meghívják a fogadalomtételre.

Az elnökségi ülés témája volt az eredményességi jutalmazással kapcsolatos javaslat is, amelyről a jelenlévő Deutsch Tamás ifjúsági és sportminiszter azt mondta: az előterjesztést a minisztérium rövidesen megtárgyalja.

Máris véglegesnek tekinthető, hogy október 14-én a magyar olimpiai csapat valamennyi résztvevője ott lesz a parlamenti fogadáson, ahol Schmitt Pál, a MOB elnöke ad jelentést a sydneyi szereplésről, s a három legmagasabb közjogi méltóság - az államfő, Orbán Viktor miniszterelnök és Áder János, az Országgyűlés elnöke - köszönti a sportolókat, edzőiket és vezetőiket.

(MTI)

Ajánló:

A Magyar Olimpiai Bizottság honlapja